1 post
Skip to main content

Milliós előleget sikkasztott el a "mindenhez értő szaki"

2024. március 09.
Jog
Letenye Média

Milliós előleget sikkasztott el a "mindenhez értő szaki"

A vád szerint az állandó munkaviszonnyal és bevétellel nem rendelkező vádlott 2021 októberében egy keszthelyi ingatlan teraszának burkolásában állapodott meg a sértettel, aki burkolóanyag megvásárlására 300.000 forintot adott át neki. A vádlott azonban a szükséges anyagot többszöri felszólítás ellenére sem vásárolta meg, a vállalt munkát nem végezte el. Az átvett pénzt saját céljaira fordította.

A vádlott 2021 őszén egy terasz tetőszerkezetének elkészítését vállalta el Hévízen. A szükséges építőanyag megvásárlásához elkérte a sértett bankkártyáját, amelyről az alapanyagokon felül további tételekre (éttermi számla, csomagrendelés) is költött. Összesen 471.436 forint kárt okozott a nőnek, akinek csak többszöri kérés után adta vissza a bankkártyáját.

hoszigeteles foto

(A fotó illusztráció)

2021 decemberében a vádlott 83.000 forintot kért kölcsön az általa elvállalt építőipari munkákban neki segédmunkásként dolgozó sértettől. A vádlott azt mondta neki, hogy a megbízója elutazott nyaralni és nem fizette ki a már megvásárolt anyagokat, illetve a munkadíjat, ezért nincs pénze a munka folytatására. Azt ígérte a sértettnek, hogy amint a megbízó fizet neki, visszaadja a kölcsönt, de ez nem történt meg.

A vádlott 2022 novemberében újabb munkát, ezúttal egy székesfehérvári lakóház falának szigetelését vállalta el, amelyhez 120.000 forintot kért el a sértettől az építőanyag megvásárlására. A férfi ezúttal sem vett meg semmit és a sértett többszöri jelzése ellenére sem kezdte el a munkát.

Az okozott kár összesen: 974.436 Ft.

H.L. kisebb értékre elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények minősítésű ügyét elsőfokú, nyilvános előkészítő ülés keretében március 13-án tárgyalják a Keszthelyi Járásbíróságon, ahol a vádlott kihallgatása várható - olvasható a Zalaegerszegi Törvényszék 11. heti nyilvános tárgyalási jegyzékében.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek