1 post
Skip to main content

Kényszergyógykezelésre kötelezték azt a szlovén férfit, aki megkéselte élettársát Tornyiszentmiklóson

2024. március 06.
Jog
Letenye Média

Kényszergyógykezelésre kötelezték azt a szlovén férfit, aki megkéselte élettársát Tornyiszentmiklóson

Életveszélyesen megsebezte és sorsára hagyta élettársát az a szlovén férfi, akinek az ügyében a Zalaegerszegi Törvényszék 2024. március 6-án hozott ítéletet.

A vádlott, miután már napok óta zavartan viselkedett, 2023. február 23-án hajnali fél kettő körül – határszéli otthonukban – (Tornyiszentmiklóson. A Szerk.) féltékenységében összeszólalkozott élettársával, a sértettel.

Eközben magához vett egy kinyitható, 8 cm pengehosszúságú zsebkést, amelyet a nő nyakához tartva kivonszolta őt a házból.

tornyiszentmiklos keseles 2023 3

Először ráparancsolt, hogy másszon be az udvaron álló autó csomagtartójába, miután ezt a nő nem tette meg, elindult vele a falu temetője felé. Mindeközben szlovénul folyamatosan azt kiabálta, hogy „megöllek”, „rendőrség” és egy franciakulccsal ütötte az út menti kerítéseket.

Ahogy egy lakatlan, fás-bokros területhez értek, a férfi ököllel megütötte a sértettet, majd a nála lévő kést többször is a nő felé lendítette, aki az első kettőt kezeivel hárította, míg a harmadik – legalább közepes erővel okozott – szúrás a hasán, a májánál érte, amely miatt életveszélyes sérülést szenvedett.

A vádlott ezután távozott a helyszínről, míg a vérző sértett hazafelé indult.

A párral egy utcában élő egyik férfi meghallotta a hangoskodást, ezért kiment, s látva a hálóingben hazafelé tartó, vérző nőt, értesítette a hatóságokat. Eközben a sértett visszaért az otthonába, ahonnan a mentők kórházba szállították.

tornyiszentmiklos keseles 2023

A nő hasát ért szúrás közvetlen életveszélyt okozott, amely csupán azért nem volt halálos, mert időben szakszerű orvosi ellátásban részesült.

A vádlott – a cselekmény elkövetésekor is fennálló – elmebetegségben (paranoid pszichózis) szenved, amely miatt nem volt képes a cselekmény társadalomra való veszélyességének felismerésére, illetve e felismerésnek megfelelő cselekvésre.

Fentiekre figyelemmel a Zalaegerszegi Törvényszék – az ügyészségi indítvánnyal egyezően – a vádlottat felmentette emberölés bűntettének kísérlete alól és elrendelte kényszergyógykezelését.

A döntés nem jogerős, a vádlott és védője a kényszerintézkedés mellőzése iránt jelentett be fellebbezést - közölte honlapunkkal szerdán dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője. (Helyszínelési fotók: Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek