1 post
Skip to main content

Zalaegerszegi balesetet akart elsumákolni a 19 éves sofőr

2024. február 27.
Jog
Letenye Média

Zalaegerszegi balesetet akart elsumákolni a 19 éves sofőr

Stop tábla ellenére hajtott ki és okozott balesetet, majd segítséget sem nyújtott a vétkes sofőr.

A 19 éves zalaegerszegi férfi 2023. július 13-án 15 óra 40 perckor Zalaegerszegen a Zrínyi útra kikanyarodva akart a városközpont felé közlekedni egy Volkswagen Polo típusú személygépkocsival.

rendorseg fenyhid

Amikor a vádlott a Zrínyi úton lévő egyik ingatlanból kanyarodott ki jobbra a főútra, figyelmetlensége miatt, az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla jelzése ellenére nem biztosított elsőbbséget, a neki balról, a Zrínyi úton érkező Peugeot 206 típusú személygépkocsinak. A vétlen autó sofőrje észlelve a vádlott kikanyarodását, az ütközés elkerülése érdekében balra kormányzott, áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba és ott összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő Ford Focus típusú személygépkocsival.

A vádlott a két másik autó ütközését észlelte, de a helyszínen nem állt meg, nem győződött meg arról, hogy a baleset következtében bárki megsérült-e, vagy segítségnyújtásra szorul-e. A baleset következtében a Ford Focus sofőrje és utasa könnyebben sérültek.

A baleset oka az volt, hogy a vádlott figyelmetlensége miatt nem biztosított elsőbbséget az általa vezetett járművel az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblával védett úton haladó jármű számára, majd az ütközés észlelése ellenére a helyszínen nem állt meg, nem győződött meg arról, hogy a baleset következtében bárki megsérült-e, vagy segítségnyújtásra szorul-e, magatartásával több KRESZ szabályt is megszegett.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a férfivel szemben segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta kedden honlapunkkal dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek