1 post
Skip to main content

Ellopta ismerőset kocsiját a zalai férfi, azzal ment ki Ausztriába dolgozni

2024. február 18.
Jog
Letenye Média

Ellopta ismerőset kocsiját a zalai férfi, azzal ment ki Ausztriába dolgozni

A középkorú zalai férfi még 2022 márciusában megegyezett ismerősével a sértett férfivel, hogy 2022. március 20-án a sértett kocsijával kiutaznak Ausztriába egy építkezésre alkalmi munkavállalás céljából.

A sértett azonban családi okokból a tervezett munkára nem tudott Ausztriába utazni, és ezt előzetesen jelezte a vádlottnak, akinek üzenetben megírta, hogy a bocföldei hegyi pincéjénél tárolt Mercedes típusú autóját - melynek kulcsát a vádlott által is ismert helyen, az ingatlanban tartotta - nem adja oda neki.

jog

A vádlott azonban mindenképp ki akart utazni Ausztriába, ezért a sértett előzetes tiltása ellenére 2022. március 20-án a kora hajnali órákban, az indítókulcsot megszerezve a sértett tudta és beleegyezése nélkül kiutazott Ausztriába.

Mivel a sértett bejelentése alapján az autóra körözést rendelt el a hatóság, a vádlott cselekménye még hazaérkezése előtt, külföldi közúti ellenőrzés keretében lelepleződött, melynek során tőle a járművet lefoglalták.

Az ügyben a napokban a Zalaegerszegi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat a férfivel szemben - közölte honlapunkkal dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek