1 post
Skip to main content

Milliókat adtak a kamu autóneppernek Zalaegerszegen

2024. február 15.
Jog
Letenye Média

Milliókat adtak a kamu autóneppernek Zalaegerszegen

Az 55 éves budapesti férfi 2021. év elején elhatározta, hogy úgy próbál anyagi helyzetén javítani, hogy az ismeretségi körébe tartozó személyek részére olyan valótlan üzleti lehetőségeket ajánl fel, melyek nyereséges voltáról meg tudja győzni őket, így biztos anyagi haszon reményében a megtévesztett személyek komolyabb pénzösszegeket juttatnak majd neki.

A férfi általa felkínált üzleti lehetőségek valójában nem léteztek, azokat a vádlott csak kitalálta, célja a sértettektől kicsalt pénzösszegek saját részre történő megszerzése volt.

autonepper

(A fotó illusztráció)

A férfi 2021 februárjában azzal kereste meg egy zalaegerszegi ismerősét, hogy kapcsolatai révén használt Skoda és Mercedes típusú gépkocsikat lehetne megvásárolni, s felajánlotta, hogy fele-fele arányban történő befektetés esetén a hasznon is ilyen arányban osztoznának. A sértett a felvázolt üzleti lehetőséget elfogadva a vádlott megtévesztő magatartása hatására több részletben, 3 850 000 forintot fizetett neki.

2021 márciusában azzal csapott be egy zalaegerszegi férfit, hogy egy ismerőse lefoglalás alatt lévő garázsokat értékesít árverezés nélkül, 550 000 forint egységáron, amely összeg már az értékesítési díjat is tartalmazza. Ezen túlmenően a férfi terepjárók kedvező áron történő megvételének lehetőségét állította valótlanul, majd végrehajtási joggal terhelt családi ház kedvező megvásárlásának ürügyén is kért pénzt a sértettől.

A sértett a kedvezőnek tűnő, biztos anyagi hasznot hozó üzletek reményében 2021 augusztusáig, több részletben összesen 1 802 000 forintot utalt át a vádlott bankszámlájára.

A vádlott a megtévesztett sértettektől átvett pénzösszegeket nem az általa felvázolt befektetésekre fordította, arra reális lehetősége sem volt, a pénzösszegeket saját céljaira használta fel.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség többrendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat a férfivel szemben - közölte honlapunkkal csütörtökön a Zala Vármegyei Főügyészség.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek