1 post
Skip to main content

Vádat emeltek egy zalai férfi ellen, aki kétszer igényelt új jogosítvány

2024. január 31.
Jog
Letenye Média

Vádat emeltek egy zalai férfi ellen, aki kétszer igényelt új jogosítvány

A 21 éves Zala vármegyei községben élő férfit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Szabálysértési Hatósága 2022. november 22-én 4 hónap időtartamra eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Ezt követően a férfi a vezetői engedélyét nem adta le, hanem 2022. december 5-én a Zalaegerszegi Járási Hivatal ügyfélszolgálatán új vezetői engedély kiállítását igényelte, ahol jegyzőkönyvbe foglaltan valótlanul azt nyilatkozta, hogy jogosítványát bulizás közben elvesztette.

jog 2023

A férfi nyilatkozata révén a hatóság által felvett jegyzőkönyvbe, mint közokiratba, majd később a közhiteles okmány-nyilvántartásba valótlanul került be a korábbi jogosítvány elvesztésének ténye.

Már a valótlan bejelentése alapján kiállított új jogosítvány birtokában volt a férfi, amikor 2023. február 14-én a Keszthelyi Járási Hivatal ügyfélszolgálatán ismeretlen okból ismételten új vezetői engedély kiállítását igényelte, és jegyzőkönyvbe foglaltan valótlanul azt nyilatkozta, hogy az újabb vezetői engedélye is elveszett.

Mivel büntetőjogi felelőssége tudatában kijelentette, hogy nyilatkozata a valóságnak mindenben megfelel, közreműködése nyomán ismét valótlan adat került rögzítésre a közhiteles okmány-nyilvántartásba.

Amikor a férfit 2023. március 14-én 13 óra körül Zalaegerszegen, a Gyár utca 1. szám előtti útszakaszon közúti ellenőrzés alá vonták, megállapítást nyert, hogy a korábbi eltiltás hatálya alatt közlekedett és a nála lévő két jogosítvány is lefoglalásra került.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség a férfivel szemben közokirat-hamisítás bűntette és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat a napokban - közölte honlapunkkal szerdán dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek