1 post
Skip to main content

Otthon végezhető munka: pénzmosás miatt ítéltek el egy zalai nőt

2024. január 23.
Jog
Letenye Média

Otthon végezhető munka: pénzmosás miatt ítéltek el egy zalai nőt

A Keszthelyi Járásbíróság a január 19-én megtartott előkészítő ülésén jogerős ítéletet hozott annak a nőnek az ügyében, aki - tudtán kívül - bűncselekményből származó pénzt mosott tisztára.

A nő 2022 őszén interneten keresztül végezhető munkát keresett.

kriptovaluta

(Fotó: Pixabay/satheeshsankaran)

Jelentkezett az egyik hirdetésre, majd egy – az eljárás során ismeretlenül maradt – személlyel Facebook Messengeren keresztül munkaviszonyt létesített, írásbeli szerződést azonban a későbbiek során nem kötöttek.

A nő feladata az volt, hogy a bankszámlájára devizában érkezett összegekből kriptovalutát vásároljon, amelyet egy megadott IP-címre kellett továbbítania. A megegyezés szerint utalásonként meghatározott összegű díjazásban részesül.

A nő a 2022. november 22. és december 29. között a bankszámlájára érkező deviza pénzösszegek – jellemzően 50-500 euró – eredetéről nem bizonyosodott meg, pedig azok büntetendő cselekményből származtak.

A nő számlájára 10 alkalommal összesen 3.440 euró (1.376.814 forint) érkezett, amelyből 1.272.468 forintért vásárolt kriptovalutát, s a megállapodásnak megfelelően továbbította.

A Keszthelyi Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat bűnösnek mondta ki gondatlanságból elkövetett pénzmosás vétségében, ezért 1 év próbára bocsátotta.

Az ítélet jogerős - közölte honlapunkkal dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek