1 post
Skip to main content

Sorozatos lopások Bánokszentgyörgyön

2024. január 17.
Jog
Letenye Média

Sorozatos lopások Bánokszentgyörgyön

A 21 éves bánokszentgyörgyi – I. rendű -, és a 30 éves petrvientei - II. rendű - férfi vádlottak 2023. augusztus 22-én éjszaka egy bánokszentgyörgyi, felújítás alatt álló házához mentek, majd annak egyik ablakát I. rendű vádlott betörte, és bemászott a házba, ahonnan elektromos munkagépeket - ütvefúrót, fúró-csavarozó gépet, festékkeverő gépet, munkalámpát –, valamint hangfalakat, bluetooth hangszórót és telefontöltőt tulajdonított el összesen 76.310,- forint értékben, míg az ablak megrongálásával 105.000,- forint kárt okozott. II. rendű vádlott a házba nem ment be, hanem társa tevékenységét figyeléssel biztosította, illetve segített neki a lopott tárgyak hazavitelében.

A rendőrség a lopott gépeket szinte hiánytalanul lefoglalta, így a kár majdnem teljes egészében megtérült.

Banokszentgyorgy lopas 2023

A közös elkövetést megelőzően, 2023 májusa és augusztusa között I. rendű vádlott négy másik, szintén bánokszentgyörgyi házba, illetve azok udvarára is bement, és minden helyről elektromos gépeket – láncfűrészeket, porszívót, autós rádiót – valamint mosóport lopott el összesen 80.870,-forint értékben.

A vádlott az egyik láncfűrészt a későbbiekben 10.000,- forintért értékesítette, azonban a nyomozó hatóság az eladott fűrészt, valamint a porszívót és az autósrádiót is lefoglalta, és a sértetteknek visszaadta.

Az ügyekben a Nagykanizsai Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben többrendbeli lopás bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal szerdán dr. Németh Eszter, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, helyettes sajtószóvivője. (Fotók: Ügyészség)

Banokszentgyorgy lopas 2023 2


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek