1 post
Skip to main content

36 milliós zsákmány egy zalaegerszegi műszaki áruházból

2024. január 12.
Jog
Letenye Média

36 milliós zsákmány egy zalaegerszegi műszaki áruházból

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat három román állampolgárságú férfivel szemben, akik 2021. október 1. napjára virradóra falbontás módszerével behatoltak egy zalaegerszegi műszaki áruházba és onnan értékes műszaki cikkeket zsákmányoltak, több mint 36 millió forint értékben.

A vádirat szerint három román állampolgárságú elkövetőből álló bűnbanda 2021. október 1. napján hajnali egy óra körüli időben személygépkocsival megjelentek Zalaegerszeg egyik bevásárlóközpontjában lévő műszaki nagyáruház épületének hátsó részénél, azzal a szándékkal, hogy oda betörjenek.

Zalaegerszeg aruhaz betores falbontas 2021

(Fotó: Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság)

A tolvajok közül ketten a magukkal hozott szerszámokkal az épület hátsó falát kibontva az így keletkezett lyukon át behatoltak az áruház raktárhelyiségébe. Ott felfeszítették a nagyobb értékű műszaki cikkek tárolására szolgáló, külön ráccsal védett belső raktár ajtaját, majd a raktárból táskákba pakoltak okosórákat, mobiltelefonokat, fülhallgatókat és notebook-okat, összesen 36 884 968 forint értékben.

A harmadik férfi társai tevékenysége alatt a környéket figyelte, majd amikor azok a megrakott táskákkal kimásztak a lyukon, hozzájuk futott, és a megrakott táskákat közösen cipelve távoztak a helyszínről.

Az elkövetők a lopott holmival ismeretlen módon rendelkeztek, így az okozott kár és a rongálással okozott 7 millió forint körüli kár a nyomozás során nem térült meg.

Az ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat a bűncselekményeket tagadó vádlottakkal szemben, melyben börtönbüntetés kiszabását és vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta - közölte honlapunkkal pénteken dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek