1 post
Skip to main content

A nyakán érte el: biciklis hajtott egy utcán kifeszített optikai kábelnek Zalában

2023. december 17.
Jog
Letenye Média

A nyakán érte el: biciklis hajtott egy utcán kifeszített optikai kábelnek Zalában

A 26 éves pacsai férfi 2023. június 3-án a délutáni órákban, Balatongyörökön egy családi háznál végzett hálózati kábel bekötésével kapcsolatos szerelési munkát, melynek során az utca túloldaláról húzott be egy optikai kábelt az ingatlanra.

A férfi ennek során nem biztosította a közúton haladó forgalom részére a művelet láthatóságát, és nem figyelmeztette az arra haladókat semmilyen módon a munkatevékenységre, holott a munkavégzés során a gyér forgalmú, 4,9 méter széles mellékutca útteste felett áthúzott, keresztben belógó és éppen feszítés alatt álló optikai kábel a járműforgalom részére akadályt képezett.

jog

Éppen ekkor haladt kerékpárjával egy férfi ezen az útszakaszon, aki a vékony, fekete színű, a talajtól 1,5 méter magasságban húzódó kábelt nem észlelte, nekihajtott, nyakával a kábelnek ütközött, aminek hatására elveszítette egyensúlyát és az úttestre esett.

Az ütközés következtében a kerékpáros nyolc napon belül gyógyuló sérülést, nyakán zúzódást és jobb térdén horzsolást szenvedett.

A figyelmetlen szerelő cselekményével akadályt képezett az útszakaszon és ezzel veszélynek tette ki a közúton közlekedők testi épségét.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a férfivel szemben - közölte honlapunkkal dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek