1 post
Skip to main content

Közel félmilliós előleggel lépett le a zalai "szaki"

2023. december 17.
Jog
Letenye Média

Közel félmilliós előleggel lépett le a zalai "szaki"

Az 50 év körüli zalaegerszegi férfi 2022. április 8-án egy egervári nővel megállapodott abban, hogy a sértett tulajdonát képező lakóház melléképületének bontási munkálatait 700.000 forint ellenében elvégzi hónap végéig.

A férfi a megállapodással egyidőben, átvételi elismervény ellenében 360.000 forint készpénzt átvett a sértett nőtől, arra hivatkozva, hogy munkagépeket kell kölcsönöznie.

jog

A vádlott által megbízott két személy a bontási munkálatokat 2022. április 16. napján megkezdte, majd ugyanezen a napon a férfi a bontási törmelék elszállítására és a hulladék elhelyezésére további 100.000 forintot vett át a sértettől.

A férfi ezt követően az ingatlanon további munkákat nem végzett, családi okokra hivatkozva a megegyezésben vállalt határidőt nem tartotta, ezért a sértett 2022. április 26. napján elállt a szerződéstől, felszólította a férfit az átadott pénzösszeg visszafizetésére, aki azonban nem adta vissza az átvett – összesen 460.000 forint – pénzösszeget, azt a sértett tudta és engedélye nélkül saját céljaira fordította.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség a férfivel szemben sikkasztás vétsége miatt emelt vádat - közölte honlapunkkal dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek