1 post
Skip to main content

Súlyos baleset során maradandó sérüléseket szenvedett egy 4 éves kislány Zalában

2023. december 15.
Jog
Letenye Média

Súlyos baleset során maradandó sérüléseket szenvedett egy 4 éves kislány Zalában

Súlyos balesetet okozott a figyelmetlen nő, aki utasként kiskorú gyermekét szállította.

A 48 éves Lentiben élő nő 2023. január 18-án reggel indult személygépkocsival Lentiből Csesztregre utasként szállítva 4 éves kislányát.

Kerkabarabas baleset 2023 0

(Helyszínelési fotók: Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság)

Amikor Lentikápolna és Csesztreg között a 7416-os számú közút – 86-os számú főút kereszteződésébe ért, egyenesen kívánt tovább haladni Csesztreg irányába, így az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasításának megfelelően megállt és körültekintett.

A megállás és körültekintés ellenére, figyelmetlenségből nem észlelte a főúton neki jobbról érkező, szabályosan közlekedő pótkocsis járműszerelvényt, ezért úgy haladt be személygépkocsijával az útkereszteződésbe, hogy annak során nem biztosított elsőbbséget az érkező járműszerelvénynek; amely ezért fékezése ellenére elejével a személygépkocsi jobb oldalának ütközött.

Kerkabarabas baleset 2023

Az ütközés következtében a nő által vezetett autó a vízelvezető árokba sodródott.

A baleset következtében a nő és kiskorú utasa is megsérült, a kislánynál maradandó sérülések is keletkeztek.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétsége miatt állapította meg a nő büntetőjogi felelősségét és az eset összes körülményét mérlegelve megrovás alkalmazása mellett szüntette meg a vele szembeni eljárást - közölte honlapunkkal dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek