1 post
Skip to main content

Húszmilliót loptak el egy zalai cég széfjéből

2023. december 11.
Jog
Letenye Média

Húszmilliót loptak el egy zalai cég széfjéből

Zala vármegye egyik kistelepülésén élő, három, 30 év körüli férfi előzetes megállapodásuknak megfelelően 2023. január 10-én éjszaka megjelent egy türjei vállalkozás kerítéssel körbezárt telephelyénél, ahova kerítéskivágás és ajtóberúgás módszerével bementek, hogy a telephely irodaépületéből értékeket tulajdonítsanak el.

Zalaegerszeg szefet loptak 2023

(A fotó illusztráció)

Amikor bejutottak az iroda helyiségbe, megtalálták az ott lévő szekrény belsejébe rögzített bútorszéfet, melyet a helyéről lefeszítettek, majd azt közösen magukkal vitték a benne lévő pénzkazettával, kb. húszmillió forint készpénzzel, valamint 6 db MKB bankkártyával együtt.

Az elkövetők az épületbe ketten hatoltak be, harmadik társuk ezalatt gépkocsival várakozott a közelben, figyelte és biztosította a terepet, majd a lopást követően segítséget nyújtott társai és a pénzkazetta elszállításában.

Az elkövetők a készpénzt eddig ismeretlen helyre vitték, így a lopási kár nem térült meg.

Az ügyben a Keszthelyi Járási Ügyészség jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a három férfivel szemben - tájékoztatta honlapunkat hétfőn dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, sajtószóvivője,


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek