1 post
Skip to main content

Alkeszek akciói a Balatonnál

2023. november 28.
Jog
Letenye Média

Alkeszek akciói a Balatonnál

A 31 éves és 44 éves férfiak – I. rendű és II. rendű vádlottak -, valamint 32 éves nő társuk – III. rendű vádlott - 2022. szeptember 5-én a késő esti órákban, erősen leittasodott állapotban, a nyitott hátsó kapun keresztül bementek a vonyarcvashegyi strand területére, ahol közösen elhatározták, hogy szereznek maguknak még szeszes italt.

Ennek érdekében I. rendű és II. rendű vádlottak egy ponyvával fedett strandcikk üzlet ponyváját feltekerték, és oda bementek, amíg III. rendű vádlott figyelte, hogy jön-e valaki.

Balaton betores

(Fotó: Ügyészség)

I. rendű és II. rendű vádlottak az üzletben alkoholt nem találtak, helyette férfi fürdőnadrágokat, strandtörölközőket, baseball sapkákat, divatékszereket és üdítőitalokat tulajdonítottak el közel 37.000,- forint értékben. Az üdítőket közösen elfogyasztották, az ékszereket pedig III. rendű vádlottnak adták.

Az üdítők elfogyasztása után a vádlottak továbbra is szerettek volna szeszes italt inni, így tovább mentek, majd egy strandi büfé hátsó ablakáról I. és II. rendű vádlottak a szúnyoghálót közösen letépték és a büfébe bementek – miközben III. rendű vádlott ez alkalommal is figyelte, hogy jön-e valaki -, és onnét 2 üveg pálinkát, 15 dobozos sört és 15 üveg üdítő italt hoztak ki, melyeket hárman közösen elfogyasztottak.

I. rendű vádlott a büfé hűtőjéből kipakolta a romlandó élelmiszereket is, amik emiatt megromlottak.

A vádlottak a lopással közel 27.000,- forint, az élelmiszerek és a szúnyogháló megrongálásával pedig további 8.100 Ft kárt okoztak.

A Keszthelyi Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben lopás vétsége miatt emelt vádat, melyben a társtettes férfiakkal szemben elzárás büntetés, míg a bűnsegéd nővel szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta - közölte honlapunkkal kedden dr. Németh Eszter, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, helyettes sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek