1 post
Skip to main content

Mi kell ahhoz, hogy valaki vagyonőr lehessen?

2023. augusztus 16.
Letenye Média

Mi kell ahhoz, hogy valaki vagyonőr lehessen?

(x) Az őrzés-védelem munkakörök kapcsán számos kérdés szokott felvetődni a lehetséges pályázóban, de akár azokban is, akik nem ezen a területen szeretnének elhelyezkedni. Sokak fejében egy kicsit mesés kép áll ezekkel az állásokkal kapcsolatban. Nézzük, mi az igazság!

Az őrzés-védelem területe: csak a kigyúrtak találnak itt állást?

Az őrzés-védelem területén nem csak a két méter magas, kigyúrt férfiak tudnak elhelyezkedni. Bizonyos munkakörökben még a nagy izomtömeg sem elvárt. Az ÓzdÁllás őrzés-védelem aloldalán is lehet találni ilyen pozíciókat. A linken biztonsági technikust és vagyonőrt keresnek Ózdon, így pontos képet lehet kapni arról, hogy mik az elvártak ebben a munkakörben. De akár a hasonló munkakörben dolgozó ismerősöktől is érdemes lehet érdeklődni.

vagyonor

Sokan úgy vélik, hogy aki efféle munkakörben dolgozik, az biztosan nagy darab és legalább kétféle küzdősportban szerzett fekete övet. Holott ez nem feltétlenül így van. A termetes testfelépítés, illetve a küzdősportok terén szerzett jártasság valóban hasznos tud lenni, azonban önmagában nem elegendő.

Alaposan végiggondolva, egy olyan személy, aki a fentebb leírtaknak megfelel, azonban meglehetősen forrófejű, egy fegyveres őrző-védő munkakörben könnyen meggondolatlanul cselekedhet.

Milyen készségekre lehet szükség?

A fentebb említettekkel szemben sokkal gyakoribb, hogy a munkaadó olyan készségeket vár el, mint a jó kommunikációs készség, problémamegoldó képesség, higgadt természet, jogosítvány megléte, de akár az idegennyelv-ismeret is szükséges lehet.

Természetesen a határozott kiállás és akár megjelenés is előnyös lehet, de nem feltétlenül elvárás.

Szükség van végzettségre?

Az őrzés-védelem munkakörök némelyikében az állás betöltése végzettséghez kötött. Ezt azonban minden esetben feltüntetik az álláshirdetésben. Ugyanakkor vannak olyan pozíciók, melyeket végzettség nélkül is be lehet tölteni. Ez esetben a végzettség előnyt jelenthet, azonban nem elvárás, ezért enélkül is nyugodtan be lehet adni az önéletrajzot.

Nőknek is van helye az őrzés-védelem munkakörökben?

Természetesen! Ha az álláshirdetésben nem térnek ki külön ara, hogy férfiak jelentkezését várják, akkor nők is egészen bátran megpályázhatják az adott pozíciót. Sőt, ha a munka olyan jellegű, melynek során elvárás a kiváló kommunikációs készség, akkor még előnyben is lehetnek a nők.

Tipikusan ilyenek a beléptetéssel és kiléptetéssel együtt járó munkák. Ez esetben ugyanis gyakran kell kommunikálni emberekkel, mely jellemzően a nők számára könnyebben megy. Emellett az emberek könnyebben fordulnak segítségért, illetve állnak szóba egy nővel, mint egy kétajtós szekrény méretű morcos férfival.

Természetesen ez esetben is elengedhetetlen az alaposan megszerkesztett, jól felépített önéletrajz. Emellett az állásinterjúra is érdemes felkészülni, hogy a pályázó sikeresen vegye az akadályokat és nagyobb eséllyel kapja meg az állást.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek