1 post
Skip to main content

Mennyire keresik a vendéglátós munkatársakat Budapesten 2024-ben?

2024. január 23.
Letenye Média

Mennyire keresik a vendéglátós munkatársakat Budapesten 2024-ben?

(x) Aki ezen a területen szeretne elhelyezkedni, abban nyilván felmerül a kérdés, hogy mennyire keresik a vendéglátós munkatársakat Budapesten? Érthető, hogy sokakban felmerülhet ez, mivel az utóbbi évek nem voltak átlagosnak mondhatóak – már csak a koronavírus világjárvány miatt sem. De mi a helyzet 2024 elején?

Jelenleg keresik a vendéglátós munkatársakat Budapesten?

Amikor 2020-ban gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra berobbant a koronavírus-járvány, akkor nagyon rövid idő alatt be kellett zárni rengeteg vendéglátó egységet. Aki csak tehette, próbált a kiszállításos modell felé nyitni, de sajnos ez nem sikerült mindenkinek. Nagyon sokan húzták le a rolót ebben az időszakban, így rengeteg állás is megszűnt ez idő tájt.

De szerencsére elmondható, hogy ma már keresik a vendéglátós munkatársakat Budapesten, így aki el szeretne helyezkedni a fővárosban ezen a területen, az el is tud. A Covid-19 járvány után a hatalmas visszaesésből kezdett ismét magára találni ez a terület. Az emberek újra egyre nagyobb bizalommal fordultak az egyes vendéglátó egységek felé. A kereslet ismételt növekedése pedig magával hozta a régi helyek újjáéledését vagy új egységek megnyitását.

Mindezek eredménye pedig az lett, hogy egyre nagyobb új munkaerőigénye lett a vendéglátásnak a fővárosban is, és ez kitart a mai napig is. Részben azért, mert folyamatosan növekvő igényről beszélünk, részben pedig a természetes fluktuáció miatt.

konyha savanyusag

Milyen pozíciókra keresnek főleg munkatársakat?

Gyakorlatilag az összes pozíciót fel lehetne sorolni, ami egy vendéglátó egységnél létezik, ugyanis mint említettük, nyíló egységek is vannak. De a meglévő vendéglátóhelyek egy részén is cserélődnek az emberek, így mindig akadnak nyitott pozíciók, melyekre érdemes pályázni.

Éttermekbe szakácsnak, felszolgálónak, konyhai előkészítőnek és futárnak is keresnek embereket. A hotelekbe recepciósnak szintúgy, de pultosokat, pizzaszakácsokat és még kézműves hamburger-készítőket is. Ha nem is folyamatosan, de időközönként felbukkannak ezek a szabad pozíciók, így jó eséllyel találhatunk olyat, ami megfelel számunkra.

Hol érdemes ilyen állások után kutatni?

Az álláskeresés szinte teljesen áttolódott az online világba. Nem véletlen, hiszen ennél könnyebb és gyorsabb keresési mód nincs. Csak beírjuk a keresőbe, hogy hol és milyen munkát keresünk, és már dobja is ki a jobbnál jobb találatokat. Az első pár oldalt végignézve szinte biztos, hogy találunk számunkra megfelelő munkát: a Budapestállás is jó felület.

De ezenkívül még bátran használjuk a közösségi médiát is, sok cég keres már ugyanis ezen keresztül új munkaerőt. A saját oldalukon osztják meg, ha állást kínálnak, vagy ha van weboldaluk, akkor lehet, hogy oda teszik fel őket.

Emellett ha nyitott szemmel járunk a városban, az is előfordulhat, hogy belefutunk egy-két kiírásba, mely szerint munkaerőt felvesznek. Sőt, ha célirányosan akarunk egy-egy helyre bekerülni, akkor érdemes határozottnak lenni és akár személyesen is felkeresni őket.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek