1 post
Skip to main content

Kiderült, miért nem vonult börtönbe Lagzi Lajcsi és mikor kell megkezdenie a büntetését

2023. február 16.
Letenye Média

Kiderült, miért nem vonult börtönbe Lagzi Lajcsi és mikor kell megkezdenie a büntetését

Sok újságíró várta Galambos Lajost (Lagzi Lajcsit) szerdán a kecskeméti börtön előtt, de a zenész aznap nem jelent meg a bv intézetben, hogy letöltse a rá kiszabott több mint 3 év szabadságvesztést.

Az üggyel kapcsolatban csütörtökön közleményt adott ki a Budapest Környéki Törvényszék.

lagzi lajcsi borton

(A lopás és vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vett Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsi zenészt 2015. szeptember 24-én rendőrök kísérik a Budaörsi Járásbíróságra, ahol előzetes letartóztatásáról döntenek. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Mint írták.

HALASZTÁST KÉRT, A BÍRÓSÁG DÖNTÉSÉIG NEM KELL BÖRTÖNBE MENNIE

"A Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2022. december 7. napján meghozott döntésében 3 év 6 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, akit több társával együtt gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádoltak.

Elsőfokon 2021. szeptember 15-én a Budaörsi Járásbíróság hirdetett ítéletet az ügyben.

A másodfokú jogerős ítélet alapján G. L. elítéltnek 2023. február 15. napján kellett volna jelentkeznie a szabadságvesztés büntetése letöltésére a BVOP felhívása alapján.

A terhelt védője útján 2023. január 30. napján kérelmet nyújtott be, amelyben a szabadságvesztés büntetés megkezdésére halasztást kért.

Ebben az esetben a perbíróság határoz a kérelemről.

Az elítélt halasztási kérelmére tekintettel a bíróság a Bv. tv. 44. § (6) bekezdése alapján a büntetés végrehajtási bírónál intézkedett a végrehajtás függőben tartása iránt.

A halasztási kérelem elbírálása folyamatban van, mivel azonban annak elbírálása a 2023. február 15. napi bevonulási határidőig nem volt lehetséges, a bíróság a végrehajtás megkezdésének a kérelem elbírálásig történő függőben tartása iránt intézkedett, ezért a terheltnek 2023. február 15. napján nem kellett a szabadságvesztés büntetés letöltését megkezdenie - közölte csütörtökön a Budapest Környéki Törvényszék honlapján a törvényszék kommunikációs osztálya."


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek