1 post
Skip to main content

Ismét világbajnok lett a magyar horgászválogatott

2023. július 11.
Letenye Média

Ismét világbajnok lett a magyar horgászválogatott

2023. július 08-09. között Szerbiában, Bela Crkva (Fehértemplom) melletti Kajtasovo-csatornán került megrendezésre a XII. Feeder Horgász Világbajnokság. A világ egyik legnépszerűbb horgászmódszerének versenyén ezúttal 27 nemzet mérette meg magát. A világranglista második helyén álló magyar nemzeti válogatott a bravúros második napi horgászatának is köszönhetően, hatalmas küzdelemben újra megszerezte a világbajnoki címet.

A magyar csapat 32 ponttal lett ismét világbajnok, a második helyen Hollandia csapata végzett 36 ponttal, míg a bronzérem az angol válogatott (38 pont) tagjainak nyakába került.

magyar horgaszvalogatott feeder szerbia 2023

Nemzeti válogatottunk összetétele: Szénási Béla szövetségi kapitány, Kocsis László másodkapitány, Bakó Péter, Erdei Attila, Sipos Gábor, Sivák Mátyás, Szabó Bence, Walter Tamás versenyzők; Balog Áron, Barna Szilárd, Borda Zsolt, Simon Zoltán, Varsányi Miklós segítők, Polyák Csaba csapatvezető. Ezen szakágban 2019-ben Dél-Afrikában, a világjátékokon nyertük az első aranyat, majd a COVID miatt két év kényszerű kihagyás, végül tavaly egy belgiumi bronzérem következett. A nemzeti válogatott erejét és stabilitását jól mutatja, hogy a versenyzők közül Erdei Attila, Sipos Gábor, Sivák Mátyás és a magyar horgászsport egyik legendája, Walter Tamás a legutóbbi világbajnoki címnek is a részese volt. Egyéniben a belga Frederick Wouters diadalmaskodott 2 ponttal, második a lett Krisjanis Lisovskis szintén 2 ponttal, bronzérmes a német Felix Scheuermann 3 ponttal. A magyar válogatott tagjai közül Bakó Péter az 5. lett 3 ponttal, Erdei Attila a 8. 4 ponttal, míg Sivák Mátyás a 9. helyezett lett 5 ponttal.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen José Vicente, Jan Van Schendel és Dragan Boskovic, a Nemzetközi Édesvízi Sporthorgász Szövetség (FIPSed) technikai bizottságának tagjai adták át a díjakat a versenyzőknek. Külön öröm, hogy ezzel az emlékezetes eredménnyel a magyar horgászsport megerősítette a második helyét a feeder horgászat világranglistáján.

A MOHOSZ ezúton is megköszöni a nemzeti-, valamint a "Magyar Csapat" szakszövetségi sporttámogatási rendszer partner minisztériumainak (AM, HM), szervezeteinek és cégeinek a támogatását, továbbá a sikeres lebonyolításban és a nemzeti válogatott felkészülésében közreműködő valamennyi munkatárs, önkéntes segítségét. Minden magyar versenyzőnek és sportvezetőnek szívből gratulálunk az újabb kiemelkedő eredményhez! - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a MOHOSZ.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek