1 post
Skip to main content

Európa-liga - Félmillió forintra büntették a játékvezetőt inzultáló olasz szurkolót

2023. június 05.
Letenye Média

Európa-liga - Félmillió forintra büntették a játékvezetőt inzultáló olasz szurkolót

Garázdaság miatt 500 ezer forint pénzbüntetést szabtak ki egy olasz férfira, aki az Európa-liga labdarúgódöntő után társaival a játékvezetőre támadt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte a Fővárosi Törvényszék hétfőn az MTI-vel.

Közleményük szerint a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság pénteken hirdetett ítéletet az olasz állampolgár büntetőügyében.

foci stadion europa liga

(A megnyitóünnepség a labdarúgó Európa-liga döntőjében játszott Sevilla - AS Roma mérkőzés előtt a budapesti Puskás Arénában 2023. május 31-én. MTI/Czeglédi Zsolt)

A férfi csütörtök este fél nyolc körül több honfitársával együtt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Sky Court galérián tartózkodott. Ugyanebben az időben ott volt - családjával együtt - a kupadöntő játékvezetője is, akit többen felismertek, majd indulatosan számon kértek a bíráskodása miatt. Mivel az indulatok elszabadultak, a játékvezetőt és családját a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság rendőrei a helyszínről kimenekítették - írták.

Az ítélet szerint a helyszínen maradtak között folytatódott a heves szóváltás, amelynek során a vádlott mások felé vizet locsolt, egy ember felé rúgó mozdulatot tett, majd elhajított egy széket. Az eldobott széket a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság egyik rendőre, hogy senki ne sérüljön meg, "a levegőből leütötte".

A konfliktus során senki nem sérült meg, ugyanakkor az olasz férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen - írták.

A Fővárosi Törvényszék közölte, a gyorsított eljárásban bíróság elé állított férfi a vádiratban foglaltak szerint elismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság a beismerő nyilatkozatot elfogadta, ezért a perbeszédeket és a vádlott utolsó szó jogán tett nyilatkozatát követően ítéletet hirdetett: az ügyészi indítvánnyal egyezően garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek a férfit, ezért 500 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a bíróság a terhelt együttműködését a hatóságokkal, a beismerést, súlyos betegségét, valamint azt, hogy kiskorú gyermekről gondoskodik. A fellebbezésre jogosultak az ítéletet tudomásul vették, így az a kihirdetés napján jogerőre emelkedett.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek