1 post
Skip to main content

EURO-2024 - Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

2024. június 27.
Letenye Média

EURO-2024 - Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt.

A magyarok utolsó reménye az F csoport volt, hogy a B-ben két ponttal harmadik vb-bronzérmes horvátokon kívül még egy harmadik helyezettet megelőzzenek, azonban ez nem jött össze, mert a georgiai csapat 2-0-ra legyőzte a már biztos csoportelső Portugáliát.

Marco Rossi foci EB 2024 junius 27

(Marco Rossi szövetségi kapitány a németországi labdarúgó Európa-bajnokságról kiesett magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján Weiler-Simmerbergben 2024. június 27-én. A magyar csapat előző nap nem jutott tovább, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt. MTI/Illyés Tibor)

A hat csoport első és második helyezettjei mellett a négy legjobb harmadik került a legjobb 16 közé.

Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai ezúttal a svájciaktól és a házigazda németektől elszenvedett kétgólos vereség után Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával 1-0-ra legyőzték Skóciát, így három ponttal és mínusz hármas (2-5) gólkülönbséggel fejezték be a tornát.

Három éve az előző kontinensviadalon is a csoportkörben búcsúztak, akkor két ponttal negyedikek lettek Franciaország, Németország és Portugália mögött.

A nemzeti együttes legközelebb szeptember 7-én a Nemzetek Ligája negyedik idényében Németország vendége lesz Düsseldorfban. (MTI)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek