1 post
Skip to main content

A szaúdi sejkek készek milliárdokat költeni sztárokra

2024. május 23.
Letenye Média

A szaúdi sejkek készek milliárdokat költeni sztárokra

Szaúd-arábiai milliárdok: őrült transzfercélok 2024 nyarára

Szaúd-Arábia ezen a nyáron felrázza a futballvilágot, mivel ádáz harcba kezd a világ legjobb sztárjainak szerződtetéséért. A gazdag sejkek, akik már magukhoz vonzották Cristiano Ronaldót a bajnokságukba, nem állnak meg itt, és készek milliárdokat kiosztani új szupersztárokért. A Salah rekorddíjától Lukaku, Modric és más veteránok szerződtetéséig a szaúdiak kihívást jelentenek a futball elitje számára.

Salah világrekordja?

A szaúdiak egyik fő célpontja a Liverpool egyiptomi szélsője, Mohamed Salah. Az Al Ittihad 2023 nyarán már 230 millió eurót ajánlott a 30 éves játékosért, de a Vörösök ezt az ajánlatot és a casino mostbet is elutasították.

Jürgen Klopp távozásával azonban változhat a helyzet. Valószínűleg Salah is elhagyja a Liverpoolt, a szaúdiak készen állnak az átigazolási világrekord megdöntésére, hogy megszerezzék az egyiptomit. A jelenlegi rekord Neymaré és a PSG-hez való átigazolása 222 millió euróért.

szaud arabia foci PR 2024 majus

Raphinha és Chelsea pénzért?

A szaúdi sejkek Salah mellett a Barcelona brazil szélsőjét, Rafinhát is célba veszik. Mesés 100 millió eurót készek fizetni a 27 éves játékosért, ezzel csábítva a katalánokat, hogy anyagi nehézségekkel szembesülve feltöltsék kasszájukat.

Hasonló helyzet történhet a Chelsea-vel is. Bennfentesek azt állítják, hogy Todd Boeli „lecserélheti” Romelu Lukakut egy új csatárra, és jelentős összeget kapna szaúdi partnereitől a belga ellen.

szaud arabia foci PR 2024 majus.png 2

Veteránok az Euro 2024 után

A meglévő sztárok mellett a szaúdiak olyan veteránokat céloznak meg, akik a 2024-es Európa-bajnokság után visszavonulhatnak. A potenciális célpontok közé tartozik a Real Madrid játékosa, Luka Modric, a Manchester City játékosa, Kevin De Bruyne és Kyle Walker is.

A klubok számára ez lehetőséget jelenthet arra, hogy megszabaduljanak az idősebb játékosok magas fizetésétől, miközben jelentős kártérítést kapnak a gazdag sejkektől. Magukat a játékosokat valószínűleg a szaúd-arábiai pénzügyi kilátások csábítják el.

Giroud, Messi és Mourinho iránt érdeklődik

A szaúdi sejkek nemcsak focistákra korlátozódnak. Korábban mesés összegeket ajánlottak a veterán Olivier Giroud-nak, de a francia ezt visszautasította. Beszámoltak egy Lionel Messinek tett csillagászati ​​javaslatról is, amelyet az argentin elutasított, mert felesége vonakodott a saría törvényei szerint élni.

A szaúdiak a játékosok mellett Jose Mourinhóval tárgyalnak, felajánlják a portugálnak, hogy irányítsa vagy a klubot, vagy a szaúdi válogatottat.

Korlátlan erőforrások és ambíciók

Néhány korábbi üzlet kudarca ellenére a szaúdi sejkek nem lassítanak. Gyakorlatilag korlátlan pénzügyi forrásokkal és ambícióikkal, hogy egy futballparadicsomot hozzanak létre a sivatagban, készek figyelmen kívül hagyni az árcédulákat, és kihívást jelentenek a világ legjobb klubjaival szemben.

Bár sok sztár valószínűleg továbbra is elutasítja a szaúdi milliárdokat, nem zárható ki, hogy néhányan kedvet kapnak ahhoz, hogy csatlakozzanak a Cristiano Ronaldo által aktívan támogatott projekthez. A futballvilág megdermedt a 2024-es nyári átigazolási őrülettől.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek