1 post
Skip to main content

Zivatarok jönnek! Másodfokú riasztást adtak ki Zalára és Vasra!

2023. július 18.
Letenye Média

Zivatarok jönnek! Másodfokú riasztást adtak ki Zalára és Vasra!

Hevesebb zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Zala és Vas vármegye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd délután.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a két vármegye egyes járásaiban hevesebb zivatar kialakulására kell számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is.

nagykanizsa villamlas

(Villámok cikáznak zivatar előtt Nagykanizsa felett. Fotó: archív. MTI/Varga György)

A meteorológiai szolgálat közölte: kedden késő délután, este a nyugati megyék fölé sodródhatnak be zivatarok, egy-egy heves zivatar sem kizárt, majd késő estére átmenetileg megszűnik a zivatartevékenység.

Keddről szerdára virradóra több hullámban, szerdán napközben is várható záporok, zivatarok, akár heves zivatarok kialakulása.

A zivatarokat általában viharos, 60-80 kilométer/órás széllökések, intenzív csapadékhullás, valamint jégeső kísérheti. Heves zivatarok kialakulására elsősorban a délnyugati, valamint az északkeleti területeken van esély.

A heves zivatarokhoz erősen viharos, akár károkozó, 90 kilométer/óra feletti szélroham, felhőszakadás és nagyméretű, 3-4 centiméteresnél is nagyobb jég társulhat.

Felhívták a figyelmet arra is, az időjárási helyzetre való tekintettel a legmagasabb, piros fokozatot is kiadhatják. MTI


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek