1 post
Skip to main content

Jéggel tarolhatnak a zivatarok!

2023. július 13.
Letenye Média

Jéggel tarolhatnak a zivatarok!

Somogy, Tolna és Baranya, Zala vármegyék egyes járásaiban a legmagasabb fokozatú riasztás van érvényben.

A legmagasabb fokozatú (piros) riasztás van érvényben Somogy, Tolna és Baranya, zala vármegyék egyes járásaiban heves zivatarok veszélye miatt.

jegeso

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggeli, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint egyes Somogy, Tolna és Baranya vármegyei járásokban heves zivatarok várhatók, kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is.

A meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint csütörtökön egy érkező hidegfront mentén nagy területen, kiterjedten, több hullámban várható zivatarok, heves zivatarok kialakulása. A legvalószínűbb forgatókönyvek szerint a nap második felére egyre inkább a déli, délkeleti, illetve keleti tájakra korlátozódhatnak a leghevesebb zivatarok. Késő estére északnyugaton már nagyobb területen stabilizálódhat a légkör.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a legintenzívebb cellák környezetében nagy méretű, néhol 5 centiméteresnél is nagyobb jég, 80-100 kilométer/órás vagy ennél erősebb szélvihar, valamint felhőszakadás lehetséges.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek