1 post
Skip to main content

Szinte tavaszias lesz a karácsonyi időjárás

2023. december 24.
Letenye Média

Szinte tavaszias lesz a karácsonyi időjárás

Enyhe, szinte tavaszias lesz az idő karácsonykor, a legmelegebb órákban 14 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet, de a szél élénk, olykor erős lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

Szenteste napján, vasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, csak átmeneti szakadozások lehetnek a felhőtakaróban. Csak kevés helyen fordulhat elő eső, és főleg északon, északkeleten, illetve a hegyekben havas eső, havazás is előfordulhat. Sokfelé megerősödik a nyugati, délnyugati szél. Hajnalra általában 0-6 fok közé hűl a levegő, a havas északkeleti tájakon mínusz 1 és mínusz 3 fok közötti hőmérséklet lehet. Kora délután többnyire 7-13 fok valószínű, de északkeleten néhány fokkal hidegebb lesz.

Karácsony első napján, hétfőn erősen felhős vagy borult idő várható, majd egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, bár néhol gyenge eső előfordulhat. A nyugati, délnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. A minimum 2-8 fok között várható, a maximum-hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul.

Karácsony második napján, kedden változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel. Csapadékra nincs kilátás. Éjjel, hajnalban foltokban köd képződhet. A délnyugati, nyugati szél több helyen megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 0 és plusz 7, kora délután 7-14 fok között várható. MTI

karacsony


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek