1 post
Skip to main content

Itt a nyár, ideje a minőségi gumikról gondoskodni

2023. június 15.
Letenye Média

Itt a nyár, ideje a minőségi gumikról gondoskodni

(x) Nyakunkon a nyár, sőt, már a hőmérő is bőven 20-25 fok feletti hőmérsékletet mutat annak ellenére, hogy záporokból és hűvös szélből sincs hiány. Aki eddig nem tette, az minél hamarabb kezdje el lecserélni a téli gumiszettet a nyárira, valamint ellenőrizni a tavalyi garnitúra állapotát. A nyár mindig a kirándulásról és az utazásról szól, de mégis milyen gumit válasszunk?

Ha száguldozás, akkor kizárólag minőségi gumit szabad választani

Éppen ideje megejteni a szokásos gumicsere műveletet, amiben szerencsére nagy segítséget nyújthat a Gumiflex szolgáltatása. Persze sokszor ez egyszerűbbnek hangzik, mint azt elsőre gondolnánk, hisz gyakran felmerül a kérdés (amire nem annyira egyszerű a válasz), hogy mégis milyen gumit válasszunk? 

gumicsere auto

Természetesen több tényezős a kérdés. Először is oda kell figyelni arra, hogy mi az, ami kompatibilis az autóval. Ha ez megvan, akkor a következő kérdés, amit fel kell tennünk magunknak, hogy mégis milyen a vezetési stílusunk? Ha kicsit sportosabbak vagyunk (természetesen minden sebességkorlátozást betartva), akkor a nyár kifejezetten a mi szezonunk. Erre nyújthatnak megoldást például a Hankook gumik, amelyeket a sportautókhoz vagy a bátrabb, határozottabb sofőröknek ajánlanak.

Miért jobb egy minőségi gumit választani?

Az első és legfontosabb szempont, ha gumit vásárolunk, az a biztonság. Az abroncs felel szinte a legnagyobb mértékben ezért. Ehhez az első lépés az, hogy ne az árcédulát nézzük vásárlásnál, hanem a minőségi mutatókat. Az abroncs elsődleges célja, hogy a vezető és az útfelület közötti kapcsolatot tökéletesen lehessen uralni. Persze ehhez át kell gondolni, hogy mégis miért felel egy gumi? Vezethetőség, féktáv és fogyasztás. Ahhoz, hogy nyáron nyugodtan tudjunk száguldozni, mind a három elvárásnak meg kell felelnie a guminak.

Egy minőségi termék mindegyikben kiemelkedik. Sokkal stabilabb lesz a vezetés, lassabban fog elhasználódni, így nem kell aggódni egy-egy nagyobb utazás után, hogy vajon következő alkalommal is megállja-e a helyét. A féktáv kritikus, mivel olykor-olykor előfordulnak hirtelen helyzetek, amire azonnal reagálni kell. A minőségi gumik sokkal stabilabb és gyorsabb megállást biztosítanak. Végül pedig ott a fogyasztás, amit egy jól választott abronccsal lehet csökkenteni.

Prémium technológia elérhető áron

A magas minőségű gumiknak további előnye is van: például sokkal kisebb a gördülési zaj is. A mintázatának köszönhetően pedig a nyári záporok, viharok alkalmával is tökéletes lesz a vízelvezetés. Mindezek hallatán azt gondolhatnánk, hogy ez már igazi luxusnak számít, pedig a valóságban sokkal elérhetőbbek ezek az abroncsok. Ezért is érdemes a vásárlás során szakemberhez fordulni, mivel ő az igényeink alapján tud ajánlani tökéletes terméket, amivel garantáltan évekre megoldhatjuk a gumiabroncsok okozta kérdéseket.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek