1 post
Skip to main content

Új traffipaxokat élesít a rendőrség

2023. május 17.
Letenye Média

Új traffipaxokat élesít a rendőrség

Zajlik a mentorképzés.

A közbeszerzési eljárás keretében beszerzett 40 új sebességmérő berendezést is bemutatta a rendőrség a 2023. május 16-án tartott sajtótájékoztatón a Készenléti Rendőrségnél.

A 4iG és a rendőrség együttműködésének keretében fejlesztett TraffiCapture TC-108 készülékek nem a VÉDA-rendszer elemei, elsődlegesen a szolgálati gépkocsikból történő, mozgó ellenőrzések eszközei lesznek, de állványra helyezett sebességmérőként is használhatók.

A készülékek hitelesítése a mérésügyi hatóság által már korábban megtörtént, alkalmazásuk várhatóan 2023 júniusától kezdődik.

rendorseg uj traffipax 2023

A rendőrségnél a jól ismert FámaLézerek használati tapasztalatait is figyelembe véve a most átadott eszközökkel együtt a mozgás közbeni sebességmérés technikai háttere hosszútávon biztosítható.

A teljesen digitális, új eszközökbe több automatizmus került, az érintőképernyőjük levehető, elődeiknél jobb képfelbontásúak.    

A Készenléti Rendőrségnél megtartott központi elméleti és gyakorlati oktatás keretében 40 mentor képzésére került sor, akik az új, korábban nem alkalmazott eszközök használatát sajátították el. Az ő segítségükkel pedig a területi és helyi rendőri szervek közlekedésrendészeti állománya is hamarosan hasonló képzést kap.

A személysérüléses közúti közlekedési baleseteknél még mindig magasan vezető baleseti ok a gyorshajtás.

Egy baleset bekövetkezésének lehetősége, illetve a sérülés súlyossága hatványozottan arányos a sebesség nagyságával. Ezért a rendőrség minden eszközzel igyekszik elérni, hogy a járművezetőkben ez tudatosuljon. 

Fontos kiemelni, hogy kismértékű szabálysértés (néhány km/órás sebességtúllépés) esetén elsősorban figyelmeztetést fog alkalmazni a rendőrség - tudatta a Rendőrség honlapján kedden az ORFK Kommunikációs Szolgálat.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek