1 post
Skip to main content

Mit kell tudni a modern tolatókamerákról?

2024. június 26.
Letenye Média

Mit kell tudni a modern tolatókamerákról?

(x) Manapság rengeteg különféle típusú, tolatást segítő eszköz létezik. Ezek közül a megoldások közül a tolatókamerák népszerűsége töretlen, sőt, egyre többen érdeklődnek az utólag felszerelhető kiegészítők iránt.

Az Autompláza Kft. tolatókamerákat és monitorokat egyaránt kínál a webáruházában. Ezek segítségével biztonságosabbá tehetjük a parkolást és minden olyan manővert, amely tolatást igényel. A tolatókamerák segítségével ugyanis az autó holttereiben történő eseményekről is tudomást szerezhetünk, így maximális biztonságban manőverezhetünk.

auto eso ALH PR 2024 junius

Számos tolatókamera bonyodalmak nélkül felszerelhető

A modern rendszámtáblakeretbe integrált tolatókamerák jellemzően igen nagy, közel 180 fokos kameraszögre képesek. Anélkül fel lehet szerelni őket a legtöbb autóra, hogy meg kellene fúrni a lökhárítót. Az ilyen kamerák dőlési szöge szabadon állítható, a kamera képén pedig méterjelölés is látható.

Praktikus megoldást jelentenek a tolatókamera szettek járműspecifikus kamerával. A műszerfal körül lévő színes kijelzőn könnyedén nyomon követhető, hogy a kocsi hátsó részén rögzített kamera mit közvetít. Az ilyen megoldások előnye, hogy kiemelkedően megbízhatóak, és szinte tökéletes képet képesek megjeleníteni, már amennyiben az időjárás és a fényviszonyok ezt lehetővé teszik.

Megoldás kevésbé ideális helyzetekre

A tolatókamerák egyetlen gyenge pontja az, hogy ha párás, ködös az idő, esik az eső vagy épp sűrűn hull a hó, akkor nem igazán használatók. Ha a fényviszonyok nem ideálisak, az ugyancsak problémát jelenthet.

Erre nyújt megoldást egy tolatóradarral kombinált kameraszett. A radar ugyanis akkor is képes jelezni, ha valamilyen akadályt észlel, ha a fenti zavaró tényezők bármelyike fennáll. Az ugyanakkor tény, hogy a tolatóradaroknak általában lényegesen korlátozottabb a látószöge.

Így működnek a vezeték nélküli tolatókamerák

A vezeték nélküli tolatókamerák monitorát a gyújtásra kell csatlakoztatni, magát a kamerát pedig a tolatólámpa vezetékeire. Amikor ráadjuk az autóra a gyújtást, akkor a monitor rögvest készenléti üzemmódba kapcsol. Ilyenkor már a monitoron található gombokkal vezérelhetjük is.

A gépkocsi rükvercbe kapcsolásakor a kamera képe azonnal láthatóvá válik a kijelzőn. Egy tolatókamera-szett akár négy kamerát is képes kezelni, de hátramenetben nem osztott módban jelenik meg a kép, hanem teljes képernyős módban, hogy minden jól láthatóvá váljon, ami a gépkocsi mögött történik.

Amit a visszapillantó tükörbe integrált dupla autós kameráról tudni kell

Ennek a megoldásnak a lényege, hogy a kamerát a visszapillantó tükörbe integrálják beépített érintőképernyővel. Amikor tolat valaki, akkor a jármű mögötti terület jelenik meg nagy felbontásban.

A tükör egyszerre képes megjeleníteni az első és a hátsó kamera képét. Kapcsok segítségével kell rögzíteni az eredeti tükörhöz.

Amint látható, számtalan lehetőség akad, ami megkönnyíti, hogy balesetmentesen tolassunk, és ezzel biztosítja azt is, hogy nem kerülünk bele a híroldalak baleseteket soroló szekciójába sem.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek