1 post
Skip to main content

Útfelújítások miatt korlátozásokra kell számítani az M7-es autópálya zalai szakaszain is

2024. március 31.
Letenye Média

Útfelújítások miatt korlátozásokra kell számítani az M7-es autópálya zalai szakaszain is

Burkolatfelújítási munkák miatt az M7-es autópálya Zala megyei szakaszán is korlátozásokra, terelésekre számíthatnak a közlekedők.

Az M7-es autópályán,

M7 autopalya utepites Zala megye 2024

- a Letenye felé vezető oldalon, Balatonföldvár térségében burkolatfelújítási munkák kezdődtek. A 118-as és a 124-es km között a forgalom a Budapest felé vezető oldalon, irányonként egy-egy sávon halad. A munkavégzés miatt Letenye felé a 121-es km-nél lévő Balatonföldvár/ Bálványos csomópontot is lezárták. Kerülni a 7-es főút felé kell.

- Hasonló terelést építettek ki Balatonszemes, illetve Balatonlelle térségében, ahol a Budapest felé vezető oldalt zárták le. A 132-es és a 139-es km között a járművek a Letenye felé vezető oldalon, irányonként egy-egy sávon haladhatnak. Fontos, hogy Budapest felé a 135-ös km-nél lévő Balatonlelle/Kaposvár csomópont is zárva van. A terelőutat a 7-es főút felé jelölték ki, így a 67-es főúton, Kaposvár felől érkezők a 7-es főútig menjenek el, majd néhány km megtétele után a 130-as km-nél vagy a 142-es km-nél már elérhető az autópálya.

- a 170-es km-nél, lévő Marcali/Balatonkeresztúr/Balatonszentgyörgy csomópontnál is felújítják a burkolatot. A 173-as km és a 169-es km között a Budapest felé vezető oldalt lezárták. A forgalom az ellenkező, Letenye felé vezető oldalon, irányonként egy-egy sávon halad. A Marcali, illetve a Keszthely felől érkezők a csomópontban nem tudnak a főváros felé felhajtani. Erre jelenleg a 175-ös km-nél a Hollád csomópontban, vagy a 160-as km-nél a Balatonfenyves csomópontban van lehetőség.

- a 191-es km-nél, a Zalakomár csomópontot is érinti egy burkolatjavítás. A 196-os km és a 184-es km között a Budapest felé vezető oldalt lezárták. A forgalom az ellenkező, Letenye felé vezető oldalon, egy-egy sávon halad. Budapest felé a Zalakomár csomópont le és felhajtóága is zárva van. Felhajtási lehetőség a 206-os km-nél a Nagykanizsa-kelet csomópontnál vagy a 183-as km-nél a Sávoly csomópontnál van.

- Becsehely térségében is forgalomterelést építettek ki, ott a Letenye felé vezető oldalt zárták le a 220-as és a 230-as km között. A forgalom a Budapest felé vezető oldalon, irányonként egy sávon halad. A 224-es km-nél, a Becsehely csomópontot mindkét oldalon lezárták, kerülni a 7-es főúton lehet - közölte honlapján az Utinform.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek