1 post
Skip to main content

1830: elérte a kétszázezret az egységes alapellátási ügyeleti rendszerben ellátott betegek száma

2023. november 16.
Letenye Média

1830: elérte a kétszázezret az egységes alapellátási ügyeleti rendszerben ellátott betegek száma

Elérte a kétszázezret az Országos Mentőszolgálat egységes alapellátási ügyeleti rendszerében ellátott betegek száma; az országos rendszer kiterjesztése december 1-jétől Vas és Nógrád vármegyékben folytatódik - közölte a szervezet szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Győrfi Pál közleménye szerint a jellemzően enyhébb egészségügyi problémákra az esetek több mint 90 százalékában az ügyeleti ellátás megfelelő megoldást jelentett, 17 670 beteget kellett további szakellátásra vagy kórházi felvételre küldeni.

mentok alapellatasi ugyelet

Kitért arra is, hogy több mint 20 ezer esetben elegendőnek bizonyult a telefonos tanácsadás, 165 ezer beteget pedig valamelyik ügyeleti telephelyen részesítettek ellátásban, és mintegy 15 ezer beteghez pedig ügyeleti kocsit küldtek és a lakásukon látták el őket.

Az új, alapellátási ügyeletben ellátottak 32 százaléka gyermek, illetve 18 éven aluli fiatal volt - írták.

Hozzátette: a 1830-as hívószám mindenhol jól működik, a visszajelzések alapján az ügyeleti rendszerrel az ellátottak továbbra is elégedettek.

Az egységes alapellátási ügyeleti rendszer országos kiterjesztése december 1-jétől Vas és Nógrád vármegyékben folytatódik annak érdekében, hogy a tervek szerint 2024 elején - Budapest kivételével - az egész országban egységes, a betegek számára az eddiginél jobb ellátást biztosító, a sürgősségi ellátórendszer elemeivel összekapcsolt ügyeleti rendszer működhessen.

Zalában november 1-től vezették be az új rendszert.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek