1 post
Skip to main content

High-tech rakétarendszert is bevetnek az utóbbi 30 év legnagyobb magyarországi hadgyakorlatán

2023. november 11.
Letenye Média

High-tech rakétarendszert is bevetnek az utóbbi 30 év legnagyobb magyarországi hadgyakorlatán

Az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred MISTRAL alegységei mellett a két hete ünnepélyesen átadott NASAMS légvédelmi rakétarendszere is bekapcsolódik az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlatba - olvasható szombaton a honvedelem.hu oldalon.

Azt írták, hogy a NASAMS légvédelmi rakétaüteg katonái már "bevagonírozták" a technikai eszközöket a győri laktanyában. Az új felszín-levegő rakétarendszerrel az utóbbi 30 év legnagyobb magyarországi hadgyakorlata során hajtanak majd végre "légvédelmi rakéta oltalmazási" feladatot hétfőtől Hajdúhadházon - tették hozzá.

Magyar Honvedseg harckocsi 2023

(A HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu által ezen a napon, 2023. november 10-én közreadott képen az MH Klapka György 1. Páncélosdandár páncélozott harci járművei az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlatra történő vasúti szállítás előtt Tatán. MTI/HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu/Rácz Tünde)

A honlapon közölték azt is, hogy az MH Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred tartalékos katonái is elkezdték felkészülésüket az Adaptive Hussars 2023 hadgyakorlatra. A gyakorlat a tartalékosok intenzív részvételével zajlik, a Magyar Honvédség aktív és tartalékos állománya közösen teljesíti a feladatait - írták.

Jelezték azt is: a 101. Területvédelmi Zászlóalj katonái Békéscsabán forgalomszabályozó képzéssel, általános lőkiképzéssel, valamint a segítségnyújtás gyakorlásával készülnek a hadgyakorlatra.

magyar Gripen vadaszgep 2023

(A Magyar Honvédség (MH) által ezen a napon, 2023. november 10-én közreadott képen a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár Gripen vadászrepülőgépe felszáll a pápai MH 47. Bázisrepülőtéren az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlat idején. MTI/MH/Luka Dániel)

A 46. Területvédelmi Zászlóalj katonái Tiszaszigeten eddigi felkészülésük alatt őrzés-védelmi feladatokat láttak el, valamint telepített Ellenőrző Áteresztő Pontot üzemeltettek - olvasható a honvedelem.hu-n.

Felhívták a figyelmet arra, hogy megnövekedett közúti forgalomra kell számítani szombattól keddig, mert a tatai dandár a hadgyakorlat keretében haditechnikai eszközeinek közúti átcsoportosítását hajtja végre. Azt kérték az autósoktól, hogy a közúton áthaladó menetoszlop közé a behajtást lehetőség szerint kerüljék el, mert az fokozottan veszélyes.

A részletes vonulási útvonal elérhető a honlapon.

Magyar Honvedseg pancelos harckocsi 2023

(A HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu által ezen a napon, 2023. november 10-én közreadott képen az MH Klapka György 1. Páncélosdandár éleslövészete PzH 2000 önjáró lövegekkel Bakonykúti közelében az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlat részeként. MTI/HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu/Kertész László)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek