1 post
Skip to main content

Itt a DK Plusz, az első, kormányváltásért létrehozott mobilapplikáció

2023. október 23.
Letenye Média

Itt a DK Plusz, az első, kormányváltásért létrehozott mobilapplikáció

A Demokratikus Koalíció 12. születésnapján, vasárnap a Lurdy Moziban jelentette be Gyurcsány Ferenc, hogy a párt különleges meglepetéssel készült a mai napra. Az esemény végén, a pártelnök beszéde után Adámy Péter, a párt digitális stratégiai vezetője mutatta be a DK saját, DK Plusz névre keresztelt mobilalkalmazását, amely a világ első, kormányváltásért létrehozott mobilapplikációja.

Adámy Péter előbb ismertette az ellenzék legnagyobb problémáját, miszerint amíg a kormánypárti kommunikáció az ország túlnyomó részét eléri, addig az ellenzéki pártok sokszor a saját szimpatizánsaikhoz sem találnak utat a jelenlegi médiaviszonyok között. "Hiányzik ehhez egy eszköz, egy híd a polgárok és a politika között. Ami tájékoztat, ösztönöz és jutalmaz" – fogalmazott.

Demokratikus Koalicio 2023

(Gy. Németh Erzsébet alelnök, Molnár Csaba ügyvezető alelnök, Dobrev Klára európai parlamenti képviselő, Gyurcsány Ferenc pártelnök, Komáromi Zoltán országgyűlési képviselő és Varju László alelnök (b-j) a Demokratikus Koalíció (DK) budapesti születésnapi rendezvényén 2023. október 22-én. A DK 2010-ben alakult az MSZP egyik platformjaként, önálló párttá alakulását Gyurcsány Ferenc a tömörülés egyéves ünnepi összejövetelén jelentette be, 2011. október 22-én. MTI/Hegedüs Róbert)

A digitális stratégiai vezető elmondta, hogy a DK Plusz létrehozásával egy olyan hidat szeretnének teremteni a polgárok és a politika között, amely ösztönöz, jutalmaz, tájékoztat, és lehetővé teszi az emberek számára, hogy aktívan vegyenek részt az ellenzéki politikai cselekvésekben.

Adámy ismertette az alkalmazás főbb funkcióit, amelyben hírek, képzések és oktatási anyagok szolgálják a felhasználók tudásának folyamatos bővítését, kérdőívek adnak lehetőséget arra, hogy a felhasználók hangot adjanak véleményüknek és visszajelzést adjanak a DK irányvonaláról, kvízek és személyiségtesztek gondoskodnak a szórakozásról, események segítik a felhasználók közötti személyes találkozásokat és a közösségépítést, valamint küldetések, tapasztalati pontok, kitüntetések és jelvények felelnek azért, hogy a versengés folyamatos motivációt jelentsen a DK Plusz használatára.

Adámy Péter úgy fogalmazott, "a cél nemcsak az aktív részvétel ösztönzése, hanem egy közös jövőkép megalkotása: az európai Magyarország létrehozása. Olyan országot szeretnénk létrehozni, amelyben minden állampolgár érzi, hogy tetteinek jelentősége és hatása van. Ennek a kiindulópontja a DK Plusz".

A DK Plusz október 23-án válik letölthetővé az Apple és Google Play Store-ból, természetesen teljesen ingyenesen. Az esemény zárszava szerint holnaptól tehát "a kormányváltás a kezünkben van"! - közölte az MTI Országos Sajtószolgálatával a Demokratikus Koalíció.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek