1 post
Skip to main content

Egy ellenzéki párt visszaállítaná az önálló határőrséget

2023. október 10.
Letenye Média

Egy ellenzéki párt visszaállítaná az önálló határőrséget

Jobbik: önálló határőrségre van szükség. Sas Zoltán (Jobbik) szerint a magyar-szerb határon a helyzet tarthatatlanná vált, az embercsempészek napi szinten támadják a határt védő magyar rendőröket - hangzott el a Parlament keddi ülésén napirend előtt.

Önálló határőrséggel védjük meg a határokat! - sürgette, úgy fogalmazva: "a magyar vér nemzeti kincsünk, nem hagyhatjuk, hogy folyjon, különösen határaink védelmében". Javaslatot tett arra is, hogy magasabb bérekkel próbáljanak meg több embert toborozni a határvédelemre.

Szólt arról is, hogy nem tartja szerencsésnek az embercsempészek szabadon engedését.

A szerb állammal való jó kapcsolatot pedig arra javasolta felhasználni, hogy a két ország működjön együtt, és ha a magyar rendőrökre rálőnek a határon, akkor lőhessenek vissza.

hatarorseg

(A fotó forrása: Határőrség - Facebook)

Migránsozós választ kapott a Jobbikos.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a Jobbik korábbi elnöke hatalmas bukásnak nevezte a kerítést, holott az még fel sem épült. A Jobbik a kvótarendszert is elintézte egy okéval - tette hozzá.

Elmondta, az ellenzéki párt négy éve is a kerítés ellen beszélt, megszavazta a migránspaktumot és a kvótajavaslatokat is.

Amikor migrációpárti álláspontot lehetett mondani, a Jobbik migrációpárti álláspontot mondott - hangoztatta, veszélyesnek nevezve az ellenzéki párt politikáját. MTI


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek