1 post
Skip to main content

Eddig két és félezer buszt cserélt újra a Volánbusz

2023. október 06.
Letenye Média

Eddig két és félezer buszt cserélt újra a Volánbusz

A MÁV-Volán-csoport járműfiatalítási programjának keretében - az eddig lezárt beszerzések alapján - év végéig megérkezik a két és fél ezredik új autóbusz a Volánbuszhoz, így az elmúlt 5 évben a mintegy 6000 darabos járműállomány már több mint 40 százalékát lecserélte a közlekedési társaság - közölte a közlekedési társaság pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az év végéig forgalomba áll az utolsó is abból a 200 darab Credobus Econell 12 típusú, szóló kivitelű, hazai gyártású autóbuszból, amelyek szállítására 2023. április 6-án kötött keretmegállapodást a Volánbusz és a Kravtex Kft.

volanbusz credobus

(Így néz ki egy Credobus. Fotó: Volánbusz - Facebook)

Felidézik, hogy a 2022 decemberében indult közbeszerzési eljárás eredményes lezárásának eredményeként a Kravtex Kft. 2023-ban 200 darab Credobus Econell 12 típusú, kéttengelyes, alacsony belépésű, szóló autóbuszt szállít a Volánbusznak összesen 14,3 milliárd forint értékben.

Az első 27 jármű Vas, Bács-Kiskun, Baranya, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében már nyár eleje óta közlekedik. A további 173 autóbusz októberben és novemberben érkezik a társasághoz. Az új járművek az év végéig fokozatosan szinte valamennyi vármegye helyközi közlekedésében megjelennek - írták.

A hamarosan érkező hazai gyártású járművek jól ismert, megbízható gyártmánynak számítanak, hiszen csak ebből a típusból 1046 darab állt forgalomba a Volánbusznál az elmúlt években. A Kravtex eddig összesen több mint 2500 Credobus márkájú autóbuszt adott át a közlekedési társaságnak, legutóbb 47 darab Econell 18 Next típusú csuklós jármű fiatalította a flottát.

Folyamatosan megújuló és korszerűsödő járműállományával a Volánbusz 2022-ben csaknem 540 millió utazást bonyolított le országszerte - közölte a Volánbusz.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek