1 post
Skip to main content

Vizsgálatot indít lombkorona-sétány ügyben az Európai Csalás Elleni Hivatal

2023. szeptember 17.
Letenye Média

Vizsgálatot indít lombkorona-sétány ügyben az Európai Csalás Elleni Hivatal

"Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) levélben tájékoztatott, hogy a Hadházy Ákossal közös beadványom hatására nemrég vizsgálatot indított a hírhedt nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében.

Emlékezetes, hogy a nyírmártonfalvai polgármester saját erdejébe uniós pénzből épített 60 millió Ft-ért lombkoronasétányt, de annak megépülése előtt az erdőt tarra vágatta. Így a sétány egy üres mezőn közepén díszelegve a Magyarországon értelmetlenül elfecsérelt és ellopott sok ezer milliárd forint uniós támogatás mementójává vált.

lombkorona setany

(Fotó: YouTube)

"Az OLAF feladata az Unió pénzügyi érdekeinek védelme a csalás, korrupció vagy más jogellenes tevékenység kivizsgálásával. [...] Az OLAF elemezte a kapott információkat, és vizsgálatot indított a fent említett pályázatok tárgyában" - írta válaszlevelében az Európai Csalás Elleni Hivatal.

Miközben az OLAF vizsgálódik, a kormány által az EU "megnyugtatására" felállított Integritás Hatóság mélyen hallgat az ügyről.

És a kormány még csodálkozik, hogy a sorozatos ígérgetéseikkel ellentétben nemhogy nem érkeztek még meg a befagyasztott EU-s pénzek, de láthatóan már abban sem biztosak, hogy azok megérkeznek-e valaha ennek a kormánynak a regnálása alatt." - közölte Facebook oldalán vasárnap Donáth Anna, a Momentum Európa Parlamenti képviselője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek