1 post
Skip to main content

Bemutatták a jövő katonáját a magyar kiskadétoknak

2023. szeptember 15.
Letenye Média

Bemutatták a jövő katonáját a magyar kiskadétoknak

Honvéd kiskadétok tanulmányozták a legújabb, védelmi szektorban is alkalmazott, mesterségesintelligencia-alapú megoldásokat.

A Magyar Honvédség Infokommunikációs Honvédelmi Táborának kiskadétjai első alkalommal látogattak el a Microsoft Magyarország irodájába, 2023. augusztus 1-én.

digitalis katona

digitalis katona 2

A fiatalokkal a cég világméretű adatközponthálózatról, a kiberbiztonság kiemelt szerepéről és a Microsoft környezettudatos jövőképéről beszélgettek.

Emellett képet kaphattak azokról a technológiákról is, amelyeket a világ számos országának hadserege már ma is használ, valamint azokról a jövőbemutató projektekről, amelyek az elkövetkezendő évtizedek védelmi iparát alapjaiban fogják meghatározni.

Szó esett a mesterséges intelligencia felelősségteljes használatáról is.

Az általános bemutató után a gyerekek testközelből is megismerkedhettek a HoloLens képességeivel. Betekintést kaptak a legújabb dróntechnológiákba és az X-Box üzletágunk ökoszisztémájáról is tájékoztatást kaptak.

digitalis katona 3 jpg

digitalis katona 4

Megismerhették, hogyan tudják játékok segítségével fejleszteni a készségeiket, mint például a problémamegoldást, a reakcióidőt vagy az együttműködést a társaikkal.

A hologramként megjelenő emberi vázrendszer és izomzat, a Microsoft Flight Simulátorral megtett próbarepülés Budapest és a Microsoft irodája felett, vagy a hődetektoros drón működésének megismerése maradandó élmény marad a kiskadétok számára, és a mostani, első látogatást számos további követi majd az elkövetkezendő években.

(Forrás és fotók: Helló Sajtó)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek