1 post
Skip to main content

Jó helyen a magyar adófizetők pénze: kétmilliárd forintos támogatás a külhoni magyar szervezeteknek

2023. augusztus 30.
Letenye Média

Jó helyen a magyar adófizetők pénze: kétmilliárd forintos támogatás a külhoni magyar szervezeteknek

Összesen kétmilliárd forint értékben részesülnek támogatásban a külhoni magyar szervezetek a Gondoskodó Nemzet Program keretében - jelentette be Potápi Árpád János keddi budapesti sajtótájékoztatón.

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kifejtette: 4109 pályázat érkezett a Kárpát-medencéből és a diaszpórából június 5-ig. 2571 pályázat megvalósításához járulnak hozzá, a beérkezett pályázatok 62 százalékát tudták támogatni - ismertette.

potapi arpad janos 2023

(Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Gondoskodó Nemzet Program pályázati felhívásának eredményeiről az államtitkárságon tartott sajtótájékoztatón 2023. augusztus 29-én. A külhoni magyar szervezetek kétmilliárd forint értékben részesülnek támogatásban. MTI/Soós Lajos)

Kiemelte, hogy a stratégiai céljaikat a nehéz gazdasági és háborús helyzet ellenére sem adják fel: folytatják a külhoni magyar intézményrendszer megerősítését, a külhoni magyarság folytonosan és kiszámíthatóan támaszkodhat az anyaországra és a nemzet minden tagjára, a tematikus évek során létrehozott minden közösségi hálózatot fenntartanak és működtetnek.

A programok középpontjába a gyerekeket és a fiatalokat állítják, mindegyiket úgy próbálják megvalósítani, hogy elérje a fiatalokat és rajtuk keresztül szólítsák meg a szülőket, nagyszülőket - húzta alá. MTI


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek