1 post
Skip to main content

Kilenc "potyautast" találtak egy szlovén furgonban

2023. július 15.
Letenye Média

Kilenc "potyautast" találtak egy szlovén furgonban

Egy szlovén furgont kísértek le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M1-es autópályáról egy tatabányai parkolóba, hogy átvizsgálják a rakományt. A szállítmány helyett, „kilenc potyautast” találtak a platón.

A tehergépkocsira az M1-es sztrádán figyeltek fel a járőrök, majd kikísérték egy biztonságos ellenőrzési pontra.

embercsempesz 2023

(Fotó: NAV)

A sofőr együttműködően követte a járőrautót, majd a parkolóban feltett kérdésekre már csak felületesen válaszolt. „Árunak” nevezte azt a kilenc férfit, akiket a csomagtér padlóján kuporogva találtak az egyenruhások. A szellőzetlen, ablaktalan raktérben utazók közül nyolcan afgánnak, egy személy pakisztáninak vallotta magát, de igazolványt nem tudtak mutatni.

A pénzügyőrök a jármű vezetőjét és „utasait” a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak átadták. Az utasok a rendőri intézkedéskor sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Az embercsempész ellen büntetőeljárást indítottak - közölte honlapunkkal Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevetési Igazgatóságának sajtóreferense.

Kormányzati Tájékoztatási Központ: ezért engedik szabadon az elítélt külföldi embercsempészeket

Magyarország Európa határait védte, amikor több mint 2600 embercsempészt elfogott és börtönbe záratott.

Brüsszel nem ad pénzt a határkerítésre, nem ad pénzt börtönök építésére és Magyarországot bünteti azért, ha tele vannak a börtönök.

Magyarország a magyar jogszabályoknak megfelelően járt el, amikor a börtönzsúfoltság csökkentése érdekében elrendelte az embercsempész tevékenység miatt elítéltek reintegrációs őrizetét - közölte az MTI Országos Sajtószolgálatával pénteken a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a külföldi embercsempészek szabadon engedése miatt, és a napokban meg is küldte erről első felszólító levelét a magyar kormánynak.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek