1 post
Skip to main content

10 hónapos képzés után 360 új rendőr állt szolgálatba

2023. július 08.
Letenye Média

10 hónapos képzés után 360 új rendőr állt szolgálatba

"Frissen végzett rendőrjárőrök tették le ünnepélyes esküjüket szolgálatba lépésük előtt, ezzel megkezdve a hivatásos rendőri pályájukat. Az eskütételre július 7-én került sor a Készenléti Rendőrség Alakulóterén.
 
A Határrendész és útlevélkezelő rendőrjárőr, valamint a Közbiztonsági rendőrjárőr szakképzettséget biztosító képzés 10 hónapos intenzív tanulmányokat és gyakorlati felkészítést foglal magában. Ez az egyedi képzési forma célzottan a járőri feladatokra koncentrál, hogy a frissen végzett rendőrök azonnal hatékonyan tudják ellátni szolgálati kötelezettségeiket.
 
magyar rendorseg 2023
 
A képzésre magyar állampolgárok jelentkezhettek, akik betöltötték a 18. életévüket, büntetlen előélettel rendelkeztek, rendelkeztek érettségi bizonyítvánnyal és állandó belföldi lakóhellyel. Az intenzív képzési programot öt helyszínen valósítottuk meg, ahol a jelentkezők szaktudást és gyakorlati tapasztalatokat szerezhettek.
 
Az elmúlt években közel 1300 fiatal rendőrjárőr végzett ezen képzési formában, akik jelenleg is aktív tagjai a rendőrség járőri állományának.
 
Az új, 356 rendőrünk pedig a következő napokban kezdi meg szolgálati feladatait az ország 19 vármegyéjében, a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, a Készenléti Rendőrségnél, valamint a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság kötelékében." - közölte hivatalos Facebook oldalán a Magyar Rendőrség. (Fotó: Antal Norbert/ORFK)

Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek