1 post
Skip to main content

Amputálni kellett egy Koszovóban megsérült magyar katona végtagját

2023. július 07.
Letenye Média

Amputálni kellett egy Koszovóban megsérült magyar katona végtagját

A Magyar Honvédség katonái arra esküdtek fel, hogy életük árán is megvédik a rájuk bízottakat, és ez az eskü kíséri őket mind Magyarország és a magyar emberek biztonságának megvédése, mind a nemzetközi szövetségesi rendszerek által megkövetelt feladataik során.

Május végén kötelességteljesítés közben, a haza szolgálatában sérült meg a Magyar Honvédség több katonája a koszovói Zvecsánban, amikor az Észak-Atlanti Szövetség békefenntartó missziójában, NATO parancsnokság irányítása alatt hajtották végre feladataikat.

koszovo kfor magyar honvedseg

A hősiesen helyt álló honvédek közül a legtöbben már otthonukba távozhattak, felépülésük nyomon követése folyamatos, két katona állapota azonban továbbra is súlyos, további kórházi kezelést igényel. Felépülésük érdekében a Magyar Honvédség és a katonaorvosok a legjobb tudásuk szerint mindent megtesznek.

A magas szintű orvosi ellátás ellenére, a beteggel való előzetes konzultációt követően, a sérülés óta biztosított kezelések eredményeit figyelembe véve, egyiküknél végtagamputációval járó beavatkozásra volt szükség, amelyet a mai napon az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben végeztek el. A műtét rendben lezajlott, a beteg állapota stabil.

Magyarország honvédelmi minisztere és a Honvéd Vezérkar főnöke egyértelmű szándéka, hogy a szolgálatteljesítés során maradandó károsodást szenvedett katonáknak lehetőséget biztosítsanak a további szolgálatra a Magyar Honvédség kötelékében, amennyiben ez az érintettek szándékával megegyezik - közölte az MTI Országos Sajtószolgálatával pénteken a Honvédelmi Minisztérium.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek