1 post
Skip to main content

Orbán Viktor: egymás után hozzuk a döntéseket, amelyek húzzák lefelé az inflációt

2023. június 30.
Letenye Média

Orbán Viktor: egymás után hozzuk a döntéseket, amelyek húzzák lefelé az inflációt

A kormány nem adta föl, és egymás után hozza azokat a döntéseket, amelyek húzzák lefelé az inflációt - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.

A Brüsszelből közvetített interjúban a kormányfő kifejtette: "az első pillanattól kezdve harcolunk az inflációs áremelkedések ellen", mert "amit csinálnunk kell, az az infláció letörése". Tehát "nekünk aktívan kell föllépni és segítenünk kell az embereknek, olyan döntéseket kell hoznunk, amelyek leszorítják, letörik az inflációt" - fogalmazott.

orban viktor kossuth radio 2023

(A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth Rádiónak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) brüsszeli képviseleti irodájában az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek kétnapos tanácskozása idején 2023. június 30-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Azt mondta: vállalták, hogy az év végéig egy számjegyű lesz az infláció. Most már érzékelhető, hogy azok az intézkedések, amelyeket meghoztak, lefelé húzzák az inflációt, és jó esély van arra, hogy az év közepén, második felének elején, július-augusztusban megtörténik az, hogy a bérek növekedése magasabb lesz, mint az árak növekedése - emelte ki Orbán Viktor.

Hangsúlyozta: a gazdaságvédelmi akcióterv célja emellett a munkahelyek megvédése, valamint a nyugdíjak és a családtámogatások értékének megőrzése.

Orbán Viktor úgy látja, szinte semmi esély nincs arra, hogy az uniós tagállamok vezetői elfogadják az Európai Bizottság költségvetés-módosításra tett javaslatait.

A kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában hangsúlyozta: az Európai Tanács ülésére "senki nem azért jött, hogy az otthon nehéz helyzetben lévő családjai és polgárai helyett az Európai Unió bürokratáinak fizetésére adjon több pénzt".

Hozzátette: egyezség hiányában egy hosszú harc indul, az Európai Bizottság újabb javaslatot készít, és "egyenként próbálják majd kivásárolni a tagállamok szavazatait".

Egy dolog világos: mi, magyarok, nem tudjuk elfogadni, hogy a rezsicsökkentést megszüntessék Magyarországon, nem adunk pénzt arra, hogy itt a bürokraták fizetését megemeljék, nem adunk addig több pénzt Ukrajnának, amíg meg nem mondják, hogy hova lett az a 70 milliárd, amit korában adtunk, és teljesen nevetségesnek, abszurdnak, lehetetlennek tartjuk azt a kérést, hogy adjunk oda egy egy olyan hitelhez kamatnövekmény céljából plusz pénzt, amelyikből a nekünk járó összeget soha nem kaptuk meg - fogalmazott a miniszterelnök. MTI


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek