1 post
Skip to main content

Visszaköveteli a miniszter az uniós százmilliókat a magyar szellemhoteltől

2023. június 25.
Letenye Média

Visszaköveteli a miniszter az uniós százmilliókat a magyar szellemhoteltől

A teljes támogatási összeget visszaköveteli az irányító hatóság a Villánykövesd határában uniós támogatásból épített hotel kivitelezőjétől.

Az elterjesztett hírekkel ellentétben a villánykövesdi hotel-projekttel szemben több szabálytalansági eljárást is lefolytatott az intézményrendszer.

A legutóbbi eljárás eredményeképp az irányító hatóság elállt a projekttől, és a teljes támogatási összeget visszaköveteli.

villanykovesd szellemhotel 2023

(Fotó: Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő - Facebook)

A 2014-ben támogatást kapott projekttel szemben már korábban is állapítottak meg szabálytalanságot, amely a támogatás egy részének visszafizetésével járt.

A kormány kiemelten fontosnak tartja az uniós források hatékony, szabályos felhasználását, az erre hivatott szervek és intézmények folyamatosan figyelemmel kísérik a projekteket, amennyiben szabálytalanság gyanúja merül fel, az illetékes irányító hatóságok megteszik a szükséges lépéseket.

Amennyiben a projekt végül nem valósul meg, a pályázónak a támogatást vissza kell fizetnie. Az esetleges kockázatok csökkentésére az intézményrendszer kiemelt figyelmet fordít.

A hazai és az uniós költségvetési források védelmének céljából folyamos ellenőrzéseket végez, emellett anonim bejelentő felületet is működtet, a közérdekű bejelentéseket pedig az ellenőrzések során felhasználja - közölte az MTI Országos Sajtószolgálatával vasárnap Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter.

Sajtóértesülések szerint a szellemhotellé vált épület megépítésére 780 millió forint EU-s támogatást nyertek el.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek