1 post
Skip to main content

Külföldi katonai erők lépik át a határt Letenyénél

2023. június 20.
Letenye Média

Külföldi katonai erők lépik át a határt Letenyénél

Nemzetközi hadgyakorlat kezdődik Magyarországon.

"Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a Székesfehérváron települt Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (Headquarters Multinational Division Centre, HQ MND-C) és támogató eleme "Strong Bastion 23" nemzetközi gyakorlatot hajt végre, amelynek keretében megnövekedett katonai járműforgalomra lehet számítani 2023. június 19-30. között a Székesfehérvár, Alba Regia laktanya - Letenye, határátkelő útvonalon.

katonai konvoj

(A fotó illusztráció. Katonai konvoj halad Magyarországon. Fénykép: Honvédelem.hu - Facebook)

A konvojokat - többek között - katonai konténerszállítók és rakodógépek, katonai teherautók és terepjárók, páncélozott harcjárművek, könnyű gyalogsági járművek és katonai buszok alkotják, katonai rendész felvezetéssel és zárással.

A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását kísérőjárművek biztosítják. Kérjük a járművezetőket, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.

A Magyar Honvédség és a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság a vonatkozó jogszabályokat minden esetben betartja annak érdekében, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja a civil forgalmat és az állampolgárok közlekedését és napi rutinját." - közölte hétfőn a Magyar Távirati Iroda Országos Sajtószolgálatával a Honvédelmi Minisztérium.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek