1 post
Skip to main content

A letenyei szürkemarha-projektbe bukhatott bele a régi: új vezető a Balaton-felvidéki Nemzeti Park élén

2023. június 09.
Letenye Média

A letenyei szürkemarha-projektbe bukhatott bele a régi: új vezető a Balaton-felvidéki Nemzeti Park élén

Új vezetőt neveztek ki a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának (BfNP) élére Bende Zsolt személyében, miután a korábbi igazgató kormányzati szolgálati jogviszonya május elején megszűnt - tájékoztatta az MTI-t pénteken a nemzeti park.

A június 5-től kinevezett új igazgató természetvédelmi-, valamint okleveles vadgazda mérnök, jelenleg a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem doktorandusza. A BfNP-nek hat éve munkatársa hivatásos vadászként.

magyar szurkemarha

Bende Zsolt az MTI-nek kifejtette, a természetvédelemben és a természetvédelemért szeretett volna mindig is dolgozni, a tanulmányait is ennek megfelelően végezte. Igazgatóként a tervei között szerepel az elmúlt időszakban a nemzeti parknál megvalósított infrastrukturális fejlesztések életre hívása és működtetése.

Kiemelt hangsúlyt kíván fektetni a park igazgatóság alapfeladatai között szereplő természetmegőrzésre, valamint a természetvédelmi szempontok szerinti területkezelésre.

Megjegyezte, hogy nem utolsó sorban a nemzeti park működési területének jelenleg kevésbé hangsúlyos nyugati és déli területeit is szeretné jobban fókuszba helyezni. Doktori értekezésének témája az aranysakál kutatása, amely még sokáig az élete része lesz - tette hozzá - közölte pénteken az állami hírügynökség.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek