1 post
Skip to main content

Zacher Gábor: 16 évesek biofüveznek, csapódik hozzájuk a nyolcéves, beleszív, és kész, elindult lefelé

2023. május 28.
Letenye Média

Zacher Gábor: 16 évesek biofüveznek, csapódik hozzájuk a nyolcéves, beleszív, és kész, elindult lefelé

Volt már nyolcéves herbálos páciense, és nem egy fiatalkorút látott meghalni a dizájnerdrogoktól - írja a Szabad Európa.

Zacher Gábor toxikológus szerint azért tudta letarolni Magyarországot a herbál, mert olcsó: egy biofüves cigaretta kétszáz forintba kerül, három cigi pedig négy-öt órára is kiüti az embert, jobban megéri, mint az alkohol, csak éppen az esetek többségében még a vásárlók sem tudják, mit vesznek.

zacher gabor 2023

(Zacher Gábor. Fotó: YouTube)

Az igazán ütős biofüvek nagyon intenzív szívritmuszavart és akár szívmegállást is okozhatnak.

A toxikológus azt mondta a Szabadonnak: sok esetben hiába próbáltak újraéleszteni – egyébként makkegészséges – fiatalokat, ezt a fajta szívmegállást sem elektromosan, sem pedig gyógyszeresen nem tudták befolyásolni.

Zacher Gábor szerint Magyarországon a kábítószerrel kapcsolatos halálozások legalább ötven százalékát a biofüvek okozzák.

A Szabadon Pluszban Báthory Róbert arról is kérdezte a doktort: mit gondol arról, hogy már több mint két éve nincs a kormánynak nemzeti drogellenes stratégiája.

(Copyright (c) 2023. RFE/RL, Inc. Az újraközlést engedélyezte: Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek