1 post
Skip to main content

A letenyei határátkelő bontásával megkezdődik az M7-es autópálya felújítása

2023. április 16.
Letenye Média

A letenyei határátkelő bontásával megkezdődik az M7-es autópálya felújítása

"A terelések kiépítésével és a táblák leszedésével április 12-én, szerdán elindult a letenyei határátkelő bontása, mely több részletben, várhatóan öt hétig tart.

Április 16-án vasárnap megindulnak a tereléskiépítések az M7-en további négy helyen és az M3-on egy helyen. Április 17-én, hétfőn ezen az öt helyszínen is elindulnak a szintrehozási munkálatok.

letenye M7 autopalya hataratkelo 2023

(Horvátország a schengeni övezethez való csatlakozása óta üresen áll a lebontásra váló letenyei M7 autópálya határátkelőhely)

Kollégáink hidakat újítanak fel a következő négy hétben az M7-en Balatonőszöd, Fonyód, Siófok és Zamárdi térségében. Itt 20 híd újul meg. Aszfaltozás lesz szintén az M7-en Zalaszentjakab és az M3-on Nagyfüged közelében.

A pontos km szelvényeket a www.utinform.hu oldalon, a saját weboldalunkon és a social media felületeinken is közzétesszük, nem csak most – folyamatosan így teszünk. Idén ugyanis legalább 67 különböző helyen dolgozunk majd április közepe és november közepe között. Minden munkálatról előre és időben értesítjük az utazókat. Akiknek a megértését is kérjük.

Jogos igény az utazók részéról, hogy szeretnének jó minőségű utakon közlekedni. De ez nem történhet meg egyik pillanatról a másikra. Idő míg kiépítjük a tereléseket és elvégezzük a szükséges munkákat. Ezért kérjük mindenki megértését és azt, hogy indulás előtt tájékozódjanak a terelésekről, korlátozásokról. Igyekszünk a munkálatokat időben és térben úgy szervezni, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjanak.

Az egész felújítást Húsvét után indítottuk,az M7-en pedig a vakáció ideje alatt, a főváros és a Balaton között előre tervezett munkálatok nem lesznek.

Idén egy hároméves ún. szintrehozás indul. Csak 2023-ban 297 km hosszan, 2 millió nm-en újul meg számos gyorsforgalmi út burkolata és 30 pihenő is. 2025-ig 200 híd, felüljáró, köztük négy nagy híd, az M1-en a Rába, az oszlári Tisza- híd, M7-en a Köröshegyi völgyhíd, és az M8-on a Pentele híd is megújul. 50-60 csomópontban pedig javítjuk a vízelvezető rendszereket és az esetleges rézsűcsúszásokat.

m7 autopalya letenye

(Az M7-es autópálya Letenye után)

A pontos kilométer szelvények:

M3 autópálya:

91-99 szelvények között – aszfaltozás

M7 autópálya:

115-117 szelvények között – hidak felújítása
130-132 szelvények között – hidak felújítása
151-154 szelvények között – hidak felújítása
196-204 szelvények között – aszfaltozás

A Letenyei határátkelő épületek bontása már április 12-én elindult." - tudatta honlapján az autópályák üzemeltetését 35 évre koncesszióban elnyert cég, az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek