1 post
Skip to main content

Keresik Magyaroszág legnagyobb kátyúját

2023. március 16.
Letenye Média

Keresik Magyaroszág legnagyobb kátyúját

"Nem megyünk mélyebbre! Keressük Magyarország legnagyobb kátyúját!" - címmel közösségi pályázatot hirdet a Megoldás Mozgalom a közúthálózat rendbetétele érdekében!
A Mozgalom legújabb kezdeményezésével a kormány és az önkormányzatok figyelmét szeretné felhívni a rossz, sokszor balesetveszélyes, kátyús utakra!

A párthoz egyre több állampolgári bejelentés, fotó érkezik a helyenként életveszélyes utakról. A legtöbb esetben az adott település, város önkormányzata tud a problémáról, de illetékesség, forrás, pénz hiányában nem cselekszik.

katyu

(Fotó archív: MTI/Jászai Csaba)

A Megoldás Mozgalom első körben arra szólítja fel az önkormányzatokat, az érintett közút kezelőjét, hogy a kátyú kijavíttatásáig, legalább jelölje figyelmeztető jelzéssel, táblával az úthibákat!

Statisztikai adatok szerint, Magyarországon a közúton történő minden tizedik baleset az úthibák, gödrök, a rossz útminőség miatt következik be, ami sok esetben a gépjárművön több százezer forintos kárral, illetve személyi sérülésekkel is járhat.

Nemzetközi tekintetben, a közutakon bekövetkezett halálos balesetek száma alapján, Magyarország kifejezetten rossz helyen szerepel a listán, a magyar utak az egyik legveszélyesebbek az unióban. 2018-ban a hatodik helyre soroltak minket, míg egy évvel később is bőven meghaladta a balesetek száma az EU-s átlagot.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. statisztikáiból kiderül, hogy a közel 210.000 kilométeres magyarországi úthálózatból kb. 180.000 km önkormányzati tulajdonú, azaz az önkormányzatok felelőssége az úthibák rendbetétele.

A Megoldás Mozgalom által indított pályázat május 1-ig tart, addig keressük az ország legszebb, legnagyobb, legveszélyesebb, legmélyebb kátyúját! A pályázatban résztvevőktől fénykép beküldését várja a párt, amelyekből a zsűri szerint kiválasztottakat díjazzák. A beérkezett információkat a párt továbbítja az érintett önkormányzatnak! - közölte az MTI-vel csütörtökön a Megoldás Mozgalom.

A képeket az alábbi linkre várják: https://memo.hu/bejelentesek.html


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek