1 post
Skip to main content

Rabok készítenek cipőt, bakancsot a rendőröknek

2023. március 03.
Letenye Média

Rabok készítenek cipőt, bakancsot a rendőröknek

A büntetés-végrehajtás önellátását és a fogvatartottak szabadulás utáni visszailleszkedését is segíti foglalkoztatásuk - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Balassagyarmaton, ahol a büntetés-végrehajtás által a fegyház területén üzemeltetett Ipoly Cipőgyár Kft.-ben tett látogatást.

Rétvári Bence emlékeztetett: 2010-ben célul tűzték ki, hogy mindenki, aki szabadságvesztés büntetését tölti, és fizikai állapota, illetve büntetési fokozata lehetővé teszi, dolgozzon, így járuljon hozzá fogvatartása költségeihez.

Közölte, a magyar börtönökben mára elérték a 100 százalékos foglalkoztatottságot, aki alkalmas rá, tanul vagy dolgozik.

A magyarországi börtönökben tíz gazdasági társaság működik. A Balassagyarmati Fegyház és Börtönben működő Ipoly Cipőgyár Kft.-ben átlagosan mintegy háromszáz fogvatartott dolgozik, ők készítik a rendvédelmi szervek személyi állománya által viselt cipőket, bakancsokat. MTI

balassagyarmat borton cipogyar

(Egy fogvatartott dolgozik a büntetés-végrehajtás által, a balassagyarmati fegyház területén üzemeltetett Ipoly Cipőgyár Kft. üzemében a sajtóbejárás napján, 2023. március 3-án. MTI/Komka Péter)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek