1 post
Skip to main content

Novák Katalin: a jelenlegi helyzetben indokolt Svédország és Finnország NATO-csatlakozása

2023. március 01.
Letenye Média

Novák Katalin: a jelenlegi helyzetben indokolt Svédország és Finnország NATO-csatlakozása

"Az én álláspontom egyértelmű: a jelenlegi helyzetben Svédország és Finnország NATO-csatlakozása indokolt" - írta a köztársasági elnök szerdán a közösségi média oldalain.

Novák Katalin a bejegyzésében rámutatott: az Országgyűlés szerdán kezdi tárgyalni Svédország és Finnország NATO-csatlakozását.

"Vannak, akik úgy gondolják, hogy ez egy könnyen eldönthető, technikai kérdés. Ez nem így van. Összetett döntésről van szó, súlyos következményekkel, így alaposan meg kell fontolni.

Az én álláspontom egyértelmű: a jelenlegi helyzetben Svédország és Finnország NATO-csatlakozása indokolt" - fogalmazott az államfő.

Hozzátette, hogy bízik az Országgyűlés mielőbbi bölcs döntésében. MTI

novak katalin koztarsasagi elnok 2023

(Novák Katalin köztársasági elnök az Egységes Alapkiképzési Programban résztvevők nyilvános katonai eskütételén a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján 2023. február 25-én. MTI/Koszticsák Szilárd)

novak katalin ferje

(Novák Katalin köztársasági elnök és férje, Veres István az Egységes Alapkiképzési Programban résztvevők nyilvános katonai eskütételén a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján 2023. február 25-én. 165-en tették le ünnepélyesen katonai esküjüket, köztük az államfő férje. MTI/Koszticsák Szilárd)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek