1 post
Skip to main content

Levelet küld minden nyugdíjasnak Orbán Viktor

2023. február 11.
Letenye Média

Levelet küld minden nyugdíjasnak Orbán Viktor

A napokban Orbán Viktor miniszterelnök levélben keres meg minden magyar nyugdíjast, és tájékoztatja őket arról, hogy februárban dupla nyugdíj érkezik - közölte Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott szombaton az MTI-vel.

A politikus telefonon adott nyilatkozatában elmondta: ebben a hónapban a 15 százalékkal megemelt nyugdíj és a 13. havi nyugdíj szintén megemelt összegben jut el az idősekhez. Azt mondta, a 13.havi nyugdíjat "a baloldal elvette idős honfitársainktól, az Orbán Viktor vezette polgári kormány visszaadja nekik".

Mindezek az intézkedések azt mutatják, hogy a magyar nyugdíjasok számíthatnak Magyarország kormányára, az elmúlt időszakban ötször került sor nyugdíjprémium kifizetésére, míg a baloldal idején egyszer sem - jegyezte meg.

Hozzátette: 2010 óta 92 százalékkal emelkedett a nyugdíj; az átlagnyugdíj 2010-ben 97 ezer forint volt, mostanra több mint 208 ezer forint lett.

orban viktor 2023

(A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a február 9-én kezdődő uniós csúcstalálkozó előkészítéseként közös videókonferencián vesz részt a lengyel, a belga, a finn és a máltai kormányfővel, a bolgár államfővel, valamint Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével Sopronban 2023. február 7-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

DK: Orbán Viktor elvesztette az irányítást a magyar gazdaság felett

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök elvesztette az irányítást a magyar gazdaság felett - jelentette ki a párt árnyék-pénzügyminisztere.

Bodnár Zoltán pénteki online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a KSH friss jelentése szerint az infláció januárban újabb rekordot döntött. A fogyasztói árindex 25,7, a nemzetközi összehasonlításra alkalmas árindex 26,2, a nyugdíjasinfláció pedig 27,4 százalék - tett hozzá. A politikus azt is hangsúlyozta, hogy a tojás kivételével valamennyi élelmiszer tovább drágult decemberhez képest.

Ilyen infláció sehol Európában nincs, csak Magyarországon, ennek pedig az az oka, hogy "ez valójában orbáni infláció" - fogalmazott Bodnár Zoltán. Kiemelte, hogy az úgynevezett maginfláció januárban 25,4 százalékra nőtt, ami több, mint ötszöröse az uniós átlagnak.

A drágulás megfékezésének a kormány távozása az alapvető feltétele - mondta a politikus. Azután meg kell erősíteni a forintot, haza kell hozni az Orbán Viktor "miatt felfüggesztett uniós pénzeket", vissza kell szerezni a világ bizalmát a magyar gazdaságban és a forintban, valamint euróbevezetési céldátumot kell kitűzni - ismertette a párt elképzeléseit Bodnár Zoltán. MTI


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek