1 post
Skip to main content

Egy felmérés szerint Magyarország az Európai Únió legkorruptabb állama

2023. január 31.
Letenye Média

Egy felmérés szerint Magyarország az Európai Únió legkorruptabb állama

Magyarország az Európai Unió legkorruptabb állama a Transparency International berlini központja által összeállított Korrupció Érzékelési Index (Corruption Perceptions Index –
CPI) friss, 2022-es adatai alapján!
 
parlament
 
Magyarország 2022-ben 42 pontot szerzett a 0 ponttól (a leginkább korrupt ország) 100 pontig (a korrupcióval legkevésbé fertőzött ország) terjedő skálán, és ezzel a 180 országot vizsgáló felmérés 77. helyén végzett, 1 pontot és 4 helyezést rontva az egy évvel korábbi állapothoz képest. Ez világviszonylatban közepes teljesítménynek tekinthető, az Európai Unión belül azonban Magyarország az utolsó helyre csúszott vissza.
 
Az eredmény az elmúlt bő évtizedben lezajlott, a jogállamiság erodálását, az állam foglyul ejtését (state capture) és a rendszerszintű korrupció kiépülését jelentő folyamatoknak tudható be
 
A Transparency International Magyarország éves korrupciós jelentése teljes terjedelmében elolvasható a következő linken: https://transparency.hu/.../TI_Hu_CPI_2022_jelentes_final... - közölte Facebook oldalán kedden a Transparency International Magyarország. (Fotó: Pixabay/hpgruesen)
 
A jelentéssel kapcsolatban levelet írt a Miniszterelnökség sajtóosztályának a Telex. A Kormányzati Tájékoztatási Központtól az alábbi választ kapták:
 
"Érdekes, hogy a Transparency International sem a brüsszeli bürokráciát, sem az Európai Parlamentet nem vizsgálta, ők lemaradtak a listáról. A Transparency International ahhoz a Soros-hálózathoz tartozó szervezet, amely a dollárbaloldal korrupciós botrányában és a brüsszeli korrupciós botrányban is nyakig benne van. Ez a hálózat pénzeli a hazai és a nemzetközi baloldal kampányát és szolgálja azt minden hazug jelentésével."

Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek